Računalništvo, telefonija
07.06.2018 19:00

Deli z drugimi:

Share

Najboljše mobilne igre leta 2018 (3. del) 

The Escapists
The Escapists

Tudi zadnji del našega obsežnega pregleda najboljših mobilnih iger leta 2018 bo postregel z nekaj vrhunskimi igrami.

The Escapists

Kot že samo ime pove ste v tej igri obtičali v zaporu, vendar kaj hitro ugotovite, da s pravim pristopom, znanji in dnevnimi rutinami lahko najdete pot na prostost. Takole na prvi pogled boste verjetno rekli zastarela grafika kajne? Mogoče res, vendar to ne pomeni, da je igra kaj manj kompleksna. Potrebno je najti najboljšo opcijo, kako pobegniti iz večih zaporov, kar pomeni, da boste morali napeti možgančke. Za to, da bi prišlo na prostost, boste morali krati orodja, podkupovati zapornike, ki imajo dragocene informacije ter seveda opravljati različne posle, da bi lahko zbrali potreben denar. Morda se komu zdi igra preprosta, ampak je dejstvo, da je The Escapists zabavna in dokaj zahtevna igra za vse, ki radi rešujete ugranke.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $4 | AU$6 | £4 (obe)

Tiny Wings

Nemški razvijalec Andreas Illiger je do zdaj izdal zgolj eno mobilno igro, vendar je ta zares kvalitetna. Zagotovo ste že slišali za igro Tiny Wings iz leta 2011 kajne? “One-touch” igra, v kateri majhnega ptička gonimo po umetno narejenih otokih in ga skušamo spraviti karseda čim dlje preden pade noč. V vseh teh letih od izdaje je Illiger posodabljal igro, s čimer je dosegel, da kvaliteta ni padla, temveč je celo zrasla. Uporabniška izkušnja je kvalitetna, celotna igra pa je lep prikaz, kako narediti celostno igro, ki ima vse kar je potrebno.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $3 | AU$4.50 | £3 (iOS); brazplačno (Android)

Lifeline

Lifeline je pustolovska igra, kjer glavno vlogo igra tekst. Za razliko ostalih primerljivih iger je pri tej na tehtnici veliko več kot smo navajeni. Vi niste protagonist zgodbe, vaše odločitve pa protagonista lahko ubijejo.

Taylor je edini preživeli nesreče Varie na zapiščeni luni nekje na Tau Ceti. Vaša naloga je, da Taylorja vodite po tej luni s pravimi navodili. Edina težava je, da nobena od odločitev ni povsem prava, vsaka napačna odločitev pa je za Taylorja lahko usodna. Celoten uporabniški vmesnik je nareje tako, da Lifeline poteka v resničnem času, kar pomeni, da dobivamo obvestila na telefon. Gre za eno redkih iger, ki deluje na tak način in je celo kompatibilna s pametno uro Apple Watch, kjer prav tako lahko dobimo obvestila o stanju Taylorja. Na njega se zelo hitro navežemo in igralci poročajo celo o tem, da gre ta odnos celo predaleč, da Taylorja dojemamo kot prijatelja. Če nam Taylorja uspe obdržati pri življenju, se pustolovščina nadaljuje v igrah Lifeline: Silent Night in Lifeline: Halfway to Infinity.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $2 | AU$3 | £2 (obe)

Hero Academy 2

Ko je izšla originalna izdaja igre Hero Academy pred nekaj leti nas je navdušila predvsem s tem, da smo lahko izbirali med unikatnimi vojskami ter se borili s svojimi prijatelji v asinhronem boju. Hero Academy 2 je kar se tiče kvalitete še korak naprej od predhodnice, kajti izboljšana je grafika, soočamo se z novimi izzivi, ustvarjalci pa so poskrbeli, da je igralniška izkušnja nenehno zanimiva. Prav tako kot original tudi Hero Academy 2 nudi obilo zabave.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Brezplačna

Xenowerk

Xenowerk je “top-down”, “dual-stick” streljačina, v kateri se borimo proti mutantom po zloglasnem znanstvenem poizkusu, ki je šel grozno narobe. Scena je sestavljena iz večih ravni podzemlja, nad katerim so včasih izvajali različne poizkuse. Med potjo si izbiramo nova orožja in iščemo nek končen izhod. Na voljo imamo tudi nekaj posebnih veščin, s katerimi recimo ohromimo ali zamrznemo sovražnike. Igro dodatno popestri dogajanje v temi, ki igralcu kar požene kri po kosteh.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Price: $1 | AU$1.50 | £1 (iOS); brezplačna (Android)

Baseball Boy

Ta brezplačna igra je še ena v vrsti iger, ki so primerne za situacije, kjer imamo vsega nekaj minut časa. “One-touch” igra, kjer namerimo in udarimo žogico karseda daleč. Na prvi pogled se zdi preprosto kajne? Zanimivo je pa to, da z uspešnimi udarci zbiramo denar, ki ga lahko porabimo za nove veščine in atribute, ki nam pomagajo, da lahko žogico udarimo dlje.

Igra je namenjena vsem, kajti za igranje ni potrebnega nobenega posebnega znanja. Je ena tistih iger, kjer praktično ni omejitve, kako daleč lahko gremo. Priznati moramo, da so nekoliko nadležni morda oglasi, vendar lahko s plačilom $3 za vedno izginejo. Ne glede na vse je Baseball Boy zabavna in zelo enostavna igra.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Brezplačna (obe)

Iron Marines

Če vam je všeč stil igre Kingdom Rush, potem vam bo definitivno všeč tudi Iron Marines. Gre za novo igro istih ljudi, Ironhide Game Studio, kjer je zgodba preprosto prestavljena v prihodnost. Namesto vitezov in lokostrelcev so v igro tokrat futuristični vojaki in ostrostrelci. Kar je najbolj “kul” glede te igre je fokus na posebnih akterjih – herojih s posebnimi sposobnostmi, ki delajo največjo razliko v bojih. Če ste si že od nekdaj želeli igrati Starcraft na vašem iPhonu ali iPadu, potem je igra Iron Marines prava za vas.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $5 | AU$8 | £5


Vainglory

MOBA oboževalci pripravite se: Vainglory je kvalitetna 5 vs. 5 akcijska igra za vaš telefon. Gre za odlično kombinacijo akcije in strategije, ki je primerna tako za začetnike kot tudi tiste z nekaj več izkušnjami iger MOBA. Igra nam ponuja zanimive like z izvenserijskimi sposobnostmi. Obvladati je potrebne kar nekaj strategije, za katero je potrebnega kar nekaj treninga. Pomembno je izpostaviti, da je za igranje te igre potrebne kar nekaj potrpežljivosti in časa, kajti en “boj” poteka tudi do 20 minut – in seveda nočemo biti tisti, ki pusti ekipo na cedilu zaradi pomanjkanja časa kajne?

Prav tako kot igre DoTA 2 in League of Legends, Vainglory sloni na konceptu postopnega razvoja lika skozi stopnje igre.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Brezplačna

PAKO 2

Postavimo se v vlogo voznika kombija ali avtomobila na begu, edini problem pa so seveda policaji, ki bodo naredili vse, da nas skupaj z vozilom pahnejo v pogubo.

PAKO 2 ima enostaven “touch-screen” uporabniškii vmesnik, s katerim brez večjih težav manevriramo po napetih cestah polnih policajev. Vsak uspešno izpeljan posel nam prinese dodaten zaslužek, s katerim si lahko privoščimo boljše avtomobile, ki so bolj vzdržljivi in nam pomagajo, da preživimo več pritiska.

Gledano v celoti je igra ravno prav kaotična, da nam po žilah požene nekaj krvi, ko se skušamo otresti vseh zasledovalcev. PAKO 2 je ena novejših iger in še ni na voljo za Android. Android uporabniki boste tako primorani najprej preizkusiti original PAKO Car Chase Simulator.

Trailer

Platforma: iOS

Cena: $2 | AU$3 | £2

The End of the World

Tole je verjetno najbolj poseben izbor na seznamu, kajti “gaming” elementi niso tisto, zakaj je The End of the World na seznamu. V bistvu lahko odigramo celotno igro v enem. Igra je postavljena v Newcastle, v Anglijo. Igramo vlogo moškega, kateremu se je svet obrnil na glavo ob izgubi svoje ljubljene žene. S preprostim uporabniškim vmesnikom raziskujemo čudovito ustvarjen svet, ki so ga razvijalci naredili povsem posebnega.

Na začetku je bila igra brezplačna, vendar se zdi, da razvijalci konstantno spreminjajo ceno.

Trailer

iTunes Link

Price: $1 AU1.50 | £1

S tem torej zaključujemo naš obširen pregled najboljših mobilnih iger leta 2018 in upamo, da smo za vsakogar ponudili nekaj, kar bi bilo potencialno koristno. Igre, ki smo jih vključili na seznam, so kvalitetne in še enkrat vas spodbujamo, da tudi vi dodate svoje predloge iger v komentarje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več