Računalništvo, telefonija
01.06.2018 19:35

Deli z drugimi:

Share

Najboljše mobilne igre leta 2018 (1. del)

Alto's Adventure
Alto's Adventure

Le kdo nima rad dobrih starih mobilnih iger, s katerimi smo si kot otroci krajšali čas med poukom v šoli, ali pa doma, ko enostavno nismo našli motivacije za pisanje domače naloge. No, sicer pa za igranje mobilnih iger ni starostne omejitve, kar pomeni, da je spodnji seznam namenjen prav vsem ljubiteljem mobilnih iger. Za vas smo pripravili seznam najboljših mobilnih iger v letošnjem letu, od akcijskih, športnih, arkadnih, miselnih in še bi se kaj našlo.

Alto’s Adventure

Deskanje na snegu pri vratolomnih hitrostih še nikoli ni bilo tako sproščujoče kot v igri Alto’s Adventure. “One-touch” igra, kjer upravljamo z Altom (in nekaterimi drugimi liki, ki jih sproti odklepamo), nas navduši z občutkom svobode ob izvajanju trikov, lepo kuliso, super “day-to-night” tranzicijo in povrh vsega še z nekaj dobre glasbe.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $5 | AU$8 | £5 (iOS); brezplačno (Android)

Alto’s Odyssey

Pred kratkim je izšla še naslednjica zgoraj opisane igre Alto’s Adventure imenovana Alto’s Odyssey. Na voljo imamo nove trike, več nadzora na svojim likom in tudi nova okolja, v katerih se počutim predvsem avanturistično-sproščeni. Igra med drugim omogoča igranje v načinu Zen Mode, kar pomeni, da uživamo zgolj v sliki in zvoku igre.

Trailer

Cena: $5 | AU$8 | £5

Riptide GP: Renegade

Riptide GP: Renegade je ena tistih iger, ki se na mobilnih napravah zdijo skorajda neizvedljive. Zakaj? Grafika igre je dih jemajoča in bo zagotovo navdušila še tako zahtevne igralce. Kot bivši dirkač se merimo z ostalimi dirkači, med tem izvajamo akrobacije in premagujemo bivše šefe, da si povrnemo staro slavo.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $3 | AU$4.50 | £3 (obe)

PUBG Mobile

PlayerUnknown Battlegrounds (PUBG) za mobilne naprave je brezplačna streljačina, ki nas postavi na samotni otok z drugimi 99-imi igralci, kjer preživijo samo tisti najboljši. Kar je mogoče največje presenečenej te igre je, da deluje celo bolje od verzije za računalnike. Povedano z drugimi besedami, morate jo preizkusiti. Igrate jo lahko sami, ali pa ustvarite ekipo. Pazite, od igre kaj hitro postanemo zasvojeni.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Brezplačna


Hearthstone

Če iščete najboljšo mobilno igro z zbiranjem kart, potem je mobilna verzija igre Heartstone prava za vas. Igra bazira na legendarni World of Warcraft, kjer vsaka od devetih ravni vsebuje karte, ki bazirajo na ekvivalentu WoW, kar omogoča različne igralne načine. Igramo lahko sami ali v večigralskem načinu, prav tako se lahko odločimo ali želimo nekoliko bolj poglobljeno ali samo hitro igranje za krajšanje časa.

Zadnja razširitev igre, The Witchwood, prihaja 9. aprila.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Brezplačna

Superbrothers: Sword & Sworcery EP

Superbrothers: Sword & Sworcery EP je prvič izšla 24. marca 2011 in še vedno ostaja v samem vrhu mobilnega “gaminga”. Je nekoliko čudna, čudovita, žalostna, eksperimentalna pustolovska igra o bojevniku na misterioznem pohodu. Igro krasi kvalitetna glasba in unikatna igralniška izkušnja, ki je že doživela kar nekaj posnemanj, vendar še nikoli ni uspelo nikomur doseči nivoja igre Superbrothers: Sword & Sworcery EP.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $8 | AU$10 | £8 (iOS); $5 | AU$8 | £5 (Android)

Plague, Inc.

Ideja igre je, da igralec upravlja epidemijo, katere cilj je, da pokori cel svet preden razvijejo zdravilo. Na voljo imamo različna orodja, katera lahko uporabimo za širjenje epidemije: zmožnost dodajanja simptomov, metode komuniciranja, različne transportne opcije itd. Med tem, ko virus potuje po svetu, zbiramo DNA točke, ki jih lahko na koncu uporabimo za več sposobnosti in orodij. Uničevanje človeštva že dolgo ni bilo tako zabavno, kajne?

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $1 | AU$1.50 | £1 (iOS); brezplačno (Android)

Pumped BMX series

Če iščete najbolj vratolomno BMX igro ta trenutek, potem je serija Pumped BMX najverjetneje prava izbira. Z gumbom PUMP pospešujemo, s krogom na levi delamo trike in z gumbom SPIN delamo salte. Dejstvo je, da je upravljanje kolesarja dokaj zahtevno, vendar enkrat, ko dobimo pravi občutek, igra postane užitek in hitro lahko postanemo pravi mojstri. Preden pa prenesete Pumped BMX 3 (link spodaj) je pomembno, da morda poizkusite Pumped BMX 1 in 2, kajti proge so nekoliko bolj lahke in primerne za čiste začetnike. Obe predhodnici pa sta prav tako kvalitetni.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: Različna glede na platformo

Dandara

Dandara je platformska igra, v kateri raziskujemo širok svet takšnih in drugačnih izzivov. V bistvu gre za multiplatformno igro, ki jo lahko igramo tudi na konzolah. To je verjetno tudi glavni razlog, zakaj je igra nekoliko dražja od ostalih na seznamu. Če lahko pozabite na ceno, Dandara ponuja ogromen svet, ki se ga splača raziskati, ob tem pa smo deležni še vrhunske grafike, na tone mističnih stvorov in seveda kakovosten izbor glasbe. Če ste ljubitelji iger s platformami, potem je ta igra definitivno za vas. Morda pa se cena v prihodnosti spremeni in bo igra še bolj privlačna.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $15 | AU$23 | £15

Finger Driver

Ene najboljših mobilnih iger so tiste, ki jih lahko zaigramo nekaj minut, ko recimo čakamo na vrsto za sladoled, stojimo v zastoju na cesti, ali pa čakamo v vrsti na banki. Finger Driver zagotovo spada med te igre. Tako kot to lahko vidimo na sliki imamo na dnu ekrana volan, s katerim upravljamo in vozimo vozilo po progi. Znotraj igre dobivamo naloge kot so “zberi tri kovance zapored”, ali vozi 400 metrov 3-krat” ipd. Ko opravimo eno nalogo, dobimo za to plačilo oz. nagrado v obliki kovancev. S temi pridobljenimi kovanci lahko kupujemo nove avtomobilistične stile. V resnici gre za zelo preprosto igro, ki pa je primerna za vsakogar.

Trailer

Platforma: iOS | Android

Cena: $1 | AU1.50 | £1 (iOS); brezplačno (Android)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več