Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
26.01.2021 08:37
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše nosljive naprave letošnjega CES-a

Najboljše nosljive naprave letošnjega CES-a
Najboljše nosljive naprave letošnjega CES-a

Od Amazfita, Fossila in Skagena do Michaela Korsa. Vse to nam je ponudil letošnji CES na področju pametnih ur in merilnikov aktivnosti. Novi modeli, ki bodo letos predstavljali glavne akterje na trgu, so nas prepričali z dizajnom in tehnologijo. Pa vas?

Letošnji CES, ki je v celoti potekal v spletni obliki, ni bil toliko hektičen, kot sicer, saj so se mnoge znamke odločile, da največji tehnološki dogodek leta preprosto izpustijo. Tak primer je recimo Garmin, ki po navadi vedno navduši s kakšno novostjo, letos pa je dogajanje spremljal od daleč.

Ne glede na vse je CES zadovoljil ljubitelje nosljive tehnologije in prinesel nove naprave, ki bodo glavne zvezde trga vsaj v začetnih mesecih leta in morda še proti sredini, v poletne mesece.

Pa si poglejmo, s čim nam je letos postregel CES na področju nosljivh naprav …

Amazfit GTS 2e/GTR 2e

Pametni uri Amazfit GTS 2e in GTR 2e sta po izboru portala Wareable letošnji zmagovalki CES-a. Amazfit je tako na trg postavil novo serijo med seboj zelo podobnih GT pametnih ur. Dizajn modelov GTS/GTR 2e napravi postavlja nekje med GTS 2 in GTS 2 Mini. Oba sta opremljena z enakim ekranom in naborom senzorjev, medtem ko nekaj naprednih lastnosti ni zraven.


Fossil Gen 5 LTE

Fossil je na CES-u 2021 predstavil svojo prvo LTE pametno uro Gen 5, ki je nastala v sodelovanju z Googlom. Fossil Gen 5 LTE je nadgradnja “flagship” ure Fossil Gen 5. Nova pametna ura je opremljena s procesorjem Snapdragon Wear 3100, ponuja pa 1 GB RAM-a, 8 GB pomnilniškega prostora in zadnjo verzijo operacijskega sistema Wear OS. Kljub temu, da se takole na prvi pogled zdi nova LTE ura zanimiv kos nosljive tehnologije, sta slabi strani višja cena in omejen nabor lastnosti sistema Wear OS (recimo manko “streaminga” glasbe). Zato pa bo LTE izdaja vedno precej nišna izbira.

Honor Band 6

Da bo dotična nosljiva naprava Honor Band 6 kmalu na trgu, je bilo jasno že pred konferenco CES 2021, nismo pa pričakovali tako privlačne cene, namreč ta znaša zgolj $35 (preračunanih 29 eur). Honor Band 6 se lahko pohvali z dizajnom pametne ure in lastnosti in ceno merilnika aktivnosti. 1,46-inčni AMOLED ekran je precej velik za fitnes merilnik aktivnosti, vseeno pa omogoča 14 dni avtonomije oz. 10 dni “heavy” uporabe. Poleg tega je Honor Band 6 vodoodporen do 50 metrov globine, kar ga dela primernega za plavanje in recimo tudi tuširanje.


Opremljen je s Huaweijevo “TrueSeen” tehnologijo optičnega merilca srčnega utripa in kar 10-imi športnimi načini. “TrueSeen” senzor med drugim podpira tudi merjenje ravni kisika v krvi.


Skagen Jorn Hybrid HR

Skagen je izdelal novo hibridno pametno uro, ki uporablja najnaprednejšo tehnologijo linije Fossil Hybrid HR. Skagen Jorn Hybrid HR uporablja E-ink ekran, ki prikazuje obvestila, aktivnostne cilje in tudi na primer vreme in časovnik. Ko se uporabnik odloči za uporabo “pametnih” lastnosti, se kazalca odmakneta, da ne motita pogled.


Na voljo sta dve velikosti, 42 in 38-milimetrska, kar pomeni, da je ura primerna tako za ženske, kot moške. Kombiniramo pa lahko med šestimi različnimi kombinacijami paščkov in okvirjev.


Baterija zdrži dva tedna, na voljo je hitro polnjenje, ki napolni baterijo do 80 % v 50-ih minutah. Skagen je vgradil merilnik srčnega utripa, merjenje kvalitete spanja, štetje korakov in nekaj načinov vadbe z avtomatskim prepoznavanjem športa. GPS se lahko poveže preko telefona.


Michael Kors Gen 5E Darci

CES 2021 je postregel z dvema novima modeloma pametnih ur Michael Kors. Michael Kors Gen 5E Darci ($395 oz. preračunanih 324 evrov) že na prvi pogled izraža glamur in precej bolj modni pridih, kot pa sam tehnološki presežek. Ura ima 43-milimetrski okvir iz nerjavečega jekla. V notranjosti najdemo vse, kar najdemo tudi sicer v pametnih urah 5. generacije, zadevo pa vodi procesor Snapdragon Wear 3100.

Gen 5E Darci premore Fossil Gen 5E specifikacije, kot je 1,19-inčni AMOLED ekran, 4 GB spomina, NFC tehnologijo, zvočnik in oglaševanih 36 ur baterije z enim polnjenjem. Omeniti velja, da nekoliko bolj športni model MKGO ($250 oz. preračunanih 205 evrov) uporablja silikonski pašček, 43-milimetrski okvir, že takoj pa lahko opazimo, da niso niti malo varčevali na zgoraj omenjeni svetleči okrasitvi robov ure.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več