Računalništvo, telefonija
20.03.2019 05:59
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljše potovalne aplikacije za potep v letu 2019

Na potovanju nam bodo brezplačne aplikacije za naš pametni mobilni telefon še kako prišle v poštev.
Na potovanju nam bodo brezplačne aplikacije za naš pametni mobilni telefon še kako prišle v poštev.

Čeprav poletni dopusti se še niso začeli, mnogi zagotovo še vedno tavate v temi glede tega, katere potovalne aplikacije bi si namestili na svoj pametni mobilni telefon ali tablični računalnik. Da bi vam olajšali izbiro, si v nadaljevanju poglejmo nekaj aplikacij, ki vam bodo zagotovo prišle prav, ko se boste potepali po neznanih krajih. Tu gre za brezplačne aplikacije za telefone iPhone, tablice iPad in tudi za mobilne naprave z Androidom. Ker so te mobilne potovalne aplikacije brezplačne, to pomeni, da vam bo ostalo nekaj več denarja, ki ga boste lahko namenili bodisi za nočitve v hotelih bodisi za letalske karte.

Google Translate

Storitev Google Translate je med uporabniki mobilnih naprav in osebnih računalnikov, ki potepajo po neznanih krajih, zelo priljubljena, saj lahko z njo prevajamo tekstovna in glasovna sporočila na zelo enostaven način. Priljubljena spletna storitev je bila pred kratkim deležna pomembne posodobitve, saj je računalniški gigant dodal podporo za novih 13 jezikov, skupno pa so na voljo že kar 103 svetovni jeziki po vsem svetu. Ker je bila ta pred kratkim opremljena celo z umetno inteligenco verjamemo, da boste nad prevodi navdušeni in da boste zlahka našli tisto, kar boste iskali, vključno s turističnimi znamenitostmi.

Drops

Mobilna aplikacija Drops je namenjena učenju jezikov preko avdio-vizualne igre, ki je enostavna za uporabo. Na voljo je 30 svetovnih jezikov in dialektov, vključno z arabščino, islandščino in kitajščino. Aplikacijo lahko brezplačno uporabljamo za omejen čas, če jo pa potrebujemo za dlje časa, bomo morali nadgraditi na polno različico. Mobilna aplikacija Drops nam bo zagotovo v pomoč pri planiranju naše naslednje dogodivščine po neznanih krajih.

App in the Air

Mobilna aplikacija App in the Air nudi zbirko pomembnih informacij o našem potovanju, da so vedno pri roki, ko jih potrebujemo. To vključuje kartice zvestobe, letalske karte in uro odhoda. Ta na bo še posebej prišla v poštev, ko potujemo z letalo, saj v realnem času prikazuje čas, ki ga bomo potrebovali za varnostni pregled in da dobimo naše kovčke nazaj. Poleg tega lahko uporabno aplikacijo uporabimo tudi za merjenje dimenziji našega kovčka s pomočjo razširjene resničnosti, tako da bomo vedno vedeli, ali izpolnjujemo pogoje, ki jih je postavila letalska družba s katero letimo.

Elk Currency Converter

Pretvornik denarnih enot Elk Currency Converter je ena od aplikacij, ki jo bomo zagotovo uporabili večkrat na dan, če bomo počitnice preživeli v državi, ki ne uporablja evrov. Zato je nujno, da je mobilna aplikacija enostavna in hitra za uporabo. Njena prednost pred konkurenčnimi rešitvami je nedvomno preprost grafični vmesnik, zato z njo ne bomo po nepotrebnem izgubljali časa.

Google Trips

Mobilna aplikacija Google Trips vam bo olajšala marsikatero opravilo na poti, še posebej, če jo boste povezali z uporabniškim računov Gmail. Ta namreč samodejno »zapolni« vaš koledar z vsemi rezervacijami, ki ste jih opravili na poti. Poleg tega bo aplikacija Google Trips ponudila zanimive turistične točke in kraje, ki niso toliko obiskovani, kljub temu pa niso nič manj zanimivi. Zagotovo vam bo v pomoč tudi vsestransko uporabni lokalni vodič.

Lonely Planet Guides

Mobilna programska oprema Guides od podjetja Lonely Planet je nadvse priročna za načrtovanje potovanj po neznanih krajih. Preden se odpravite na potovanje, lahko brezplačno prenesete eno mesto, kar pomeni, da ne boste potrebovali podatkovnega prometa. Ta aplikacija je poznana tudi kot orodje za predlaganje najboljših lokacij na poti. Poleg tega je aplikacija nadvse enostavna za uporabo, saj je vmesnik nadvse intuitiven.

FlightStats
Brezplačna mobilna aplikacija Flight Stats vam bo v pomoč pri spremljanju letov ter iskanju informacij o terminalih, portalih in zastojih. Poleg tega preko aplikacije lahko izveste marsikatero zanimivo dejstvo o letališčih, predvsem mednarodnih. Za najbolj radovedne je na voljo še spremljanje poti letov.

Sidekix
Mobilna aplikacija Sidekix dejansko omogoča prenos mestnih vodičev z namenom, da na enostaven in hiter način najdete kavarne, lokale, trgovine in muzeje. Nekako tako, kot da bi združili Google Maps s storitvijo Yelp. Ker aplikacija za delovanje potrebuje internetno povezavo, je najbolje, da jo odprete, ko je dostopna brezžična povezava Wi-Fi.

Café WiFi

Café WiFi je ena izmed najbolj zanimivih mobilnih aplikacij, saj vam prikaže, kje so na voljo brezplačne dostopne točke Wi-Fi. Ta aplikacija vam bo najbolje služila v večjih mestih, kljub temu pa naj bi bila podpora za manjša mesta in države na voljo že v naslednjih nekaj mesecih.

Explore Slovenia -Travel Guides in Slovenia Top 100

Če boste za poletne počitnice potovali po Sloveniji, vam priporočamo dve mobilni aplikaciji, in sicer Explore Slovenia -Travel Guides in Slovenia Top 100.

Explore Slovenia -Travel Guides

Brezplačna mobilna aplikacija Explore Slovenia -Travel Guides omogoča prelistavanje digitalizirane produktne turistične publikacije, ki so na voljo poleg tiskanih izdaj. V aplikaciji je trenutno objavljenih 9 publikacij, in sicer:

  • Zdrave vode, s predstavitvijo ponudbe slovenskih naravnih zdravilišč,
  • Skrivnostni Kras, ki na enem mestu predstavlja ponudbo slovenskega krasa,
  • Muharjenje v Sloveniji, s predstavitvijo ključnih za muharjenje primernih rek,
  • Slovenija – športna destinacija, s predstavitvijo konkurenčnih prednosti Slovenije, za organizacijo priprav vrhunskih športnikov,
  • Evropske destinacije odličnosti EDEN,
  • Smučarska središča v Sloveniji,
  • Mesta kulture, s predstavitvijo 18 mest in doživetji mestnega turizma,
  • Čebelarski turizem v Sloveniji,
  • Kolesarjenje v Sloveniji, s predstavitvijo možnosti kolesarskih izletov, kolesarskih destinacij in kolesarjem prijaznih nastanitev in ponudnikov.

Produktne publikacije v digitalni obliki so na voljo v angleškem, nemškem in italijanskem jeziku. Raziskujte kadarkoli in kjerkoli, za izdaje ki si jih prenesete na vaše naprave tudi brez povezave z internetom.

Slovenia Top 100

Mobilna aplikacija Slovenia’s Top 100 prikazuje izbor najzanimivejših turističnih znamenitosti Slovenije. Gostu ali domačinu v Sloveniji omogoča, da v vsakem trenutku pogleda, katera turistična znamenitost je v njegovi bližini. Vsaka od predstavljenih znamenitosti vsebuje visokoresolucijske fotografije, kontaktne podatke, prikaz na zemljevidu z možnostjo izrisa poti od trenutne lokacije uporabnika do same znamenitosti ter možnost vpogleda v lokalno turistično ponudbo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več