Računalništvo, telefonija
28.09.2016 18:01

Deli z drugimi:

Share

Največji Brain&Vision hackathon v Budimpešti 8. in 9. oktobra. Prijavite se!

Največji Brain&Vision hackathon v Budimpešti 8. in 9. oktobra. Prijavite se!
Največji Brain&Vision hackathon v Budimpešti 8. in 9. oktobra. Prijavite se!

IEEE v Silicijevi dolini in Evropi ustvarja novo tehnologijo. Iščejo se inovativne razvojne ekipe: odlični razvijalci, kreativni oblikovalci, nevroznanstveni veleumi – obstoječi in bodoči »hekerji«!

Budimpešta je mesto, ki bo gostila IEEE SMC 2016 konferenco in vzporedno z njo tudi največji Brain&Vision hackathon. Pridružite se nam, tekmujte za nagradni sklad v vrednosti $8000 in kar je še pomembnejše – za izjemen občutek, da ste ravno vi tisti, ki s svojimi prelomnimi dosežki sprožate novo revolucijo.

Kaj se bo torej dogajalo? Razvoj na področju nevrotehnologije je v zadnjih letih sicer močno napredoval, ampak trenuto stanje je primerljivo z ravojem novega iPhona, ki pa je na voljo brez možnosti uporabe aplikacij. Gre torej za resnično neverjetno tehnologijo, s katero pa večina »navadnih« ljudi ne more nič početi. Obstaja ogromno načinov, s katerimi lahko zbiramo EEG podatke, spremljamo premikanje oči in te podatke tudi vizualno predstavimo. Lahko z uporabo VR očal nadzorujemo letenje drona samo s pomočjo misli in gibanja oči? NE. Pa je to mogoče? SEVEDA! Imamo tehnologijo vendar še ni implementirana. Kaj torej čakate?

Kot rešitev za pomanjkanje uporabnih rešitev so IEEE (Inštitut inženirjev elektrotehnike in elektronike, za tiste, ki ne poznajo imena) in nekaj igralcev s področja vida in nevrotehnologije (Vizzario, VET, in Qusp) ustvarili serijo hackathonov, z največjim in najodmevnejšim v oktobru v Budimpešti.

Kaj pravite? Vas zanima BMI, BCI, robotika, AR, VR, strojno učenje, senzorji, človek-stroj vmesniki in sistemi, obdelava signalov, »big data«, rehabilitacija ali kaj podobnega?Ni nujno, da se stokovnjak na svojem področju. Nekaj osnov je seveda potrebno, za vse ostalo so tam organizatorji in ostali tekmovalci v ekipi.

Pomislite na vse inovativne stvari, ki bi jih lahko razvili, če bi le imeli prave podatke… Ja, to je to! Uporabite podatke – in se pripravite na začetek ustvarjanja. Presenečeni boste kaj vse je danes mogoče!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901