Računalništvo, telefonija
22.02.2018 08:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nakup kriptožetonov Viberate po novem tako enostaven, kot kupovanje na Amazonu

Nakup kriptožetonov Viberate po novem tako enostaven, kot kupovanje na Amazonu
Nakup kriptožetonov Viberate po novem tako enostaven, kot kupovanje na Amazonu

Slovenski startup Viberate, ki razvija platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov in katerega soustanovitelj je svetovno znani glasbenik DJ Umek, velja za veliko zgodbo o uspehu. V začetku lanskega septembra so namreč izvedli eno najuspešnejših globalnih kampanj množičnega financiranja v kriptovalutah, saj so v prvi ponudbi kripto kovancev (ICO) v manj kot petih minutah zbrali več kot 10 milijonov ameriških dolarjev (dobrih 9 mio. evrov), s tem pa pokazali, da gre za zelo uspešen projekt, ki ima pri investitorjih in javnosti ogromno zanimanja.

Ekipa Viberata pa se po tem uspehu ni zleknila v fotelj, ampak s polno paro dela naprej. Poleg tega, da so nedavno sklenili sodelovanje z dvakratno dobitnico nagrade Grammy, glasbenico Imogen Heap, ki jim bo pomagala pri promociji in grajenju mreže, so sklenili še partnerstvo z eno največjih kriptomenjalnic Changelly, ki po novem omogoča tudi nakup njihovih kriptožetonov VIB. Glavna prednost kriptomenjalnice Changelly je enostaven nakup kriptovalut, ki jih je mogoče kupiti instantno tudi s karticami Mastercard in Visa.

Registracija na kriptoborzah je dolgotrajna, na Changellyju pa …

Viberate tako s to potezo želi dvigniti dostopnost svojih kriptožetonov. Zaradi priljubljenosti kriptovalut v zadnjih nekaj mesecih so se namreč registracijski postopki na številnih kriptoborzah, tudi tistih kjer kotira Viberate, močno upočasnili. Ponekod novi uporabniki na potrditev svojih računov čakajo tudi mesec in več dni, na platformi Changelly pa takšnih čakalnih vrst ni. Prav tako pa Changely predstavlja enostaven način menjave kriptovalut za vse, ki že uporabljajo katero od drugih večjih kriptoborz in ne želijo odpirati novih računov še na številnih drugih borz samo zaradi tega, ker se tam nahaja določena kriptovaluta v katero bi želeli investirati.

Eden od ustanoviteljev podjetja Viberate, Vasja Veber, je razložil, zakaj je njihovo novo partnerstvo še posebej pomembno za vse, ki želijo vstopiti v svet kriptovalut: “Po naši uspešni prvi ponudbi kriptokovancev sem moral svojim prijateljem in družinskim članom, ki so šele pred kratkim slišali za Bitcoin in niso imeli pojma kaj je kriptožeton, ure in ure razlagati, kako kupiti naše žetone. Pred Changellyjem so morali odpreti račun na eni od večjih kriptoborz, čakati da jih potrdijo, nakazati fiat valuto (npr. evre ali dolarje), čakati, da se ta vknjiži, kupiti ether ali bitcoin in ga prestaviti na eno od borz, kjer je bil uvrščen naš žeton. Šele nato so ga lahko končno kupili. Zdaj pa si morajo le omisliti digitalno denarnico za Ethereum, kar traja le nekaj sekund, in že lahko s svojo kreditno kartico kupijo žetone VIB. Postopek je bolj enostaven kot kupovanje letalske karte.”

Zakaj je to partnerstvo pomembno?

Changelly ježe implementiran na spletni strani Viberate.io, kmalu pa bo integriran tudi v njihovo osrednjo platformo, tako da bodo uporabniki lahko enostavno kupili žetone VIB medtem, ko bodo brskali po bogati bazi tisočerih glasbenikov in prizoriščnih prostorov. “To je za nas zelo pomembno, saj gradimo tržnico žive glasbene industrije, kjer bodo glasbeniki plačani s kriptovalutami. Da bi dosegli dovoljšno likvidnost, je množično sprejetje kriptokovancev ključnega pomena. Od organizatorjev glasbenih dogodkov ne pričakujemo, da bi bili pripravljeni iti skozi pretirano zapletene postopke, da bi dobili kovance, s Changellyjem pa jim to ne bo treba. Changelly bomo preprosto integrirali v vsak profil, tako da na koncu uporabniška izkušnja ne bo pretirano drugačna od kupovanja stvari na Amazonu,” je delovanje sistema še dodatno pojasnil Veber.

Pri Viberatu so pojasnili, da so Changelly izbrali zato, ker velja za uveljavljeno in hitro menjalnico, ki ponuja instantno in enostavno konverzijo več kot 90 kriptkovancev po najboljših cenah na trgu. Poleg tega pa z dvofaktorsko avtentikacijo in uporabo varnega prota HTTPS zagotavlja tudi visoke varnostne standarde. Changelly sicer nima omejitev glede višine pologa, tako da svojim uporabnikom omogoča enostavno menjavo velikih količin kriptovalut. Partnerstvo z Viberatom je pokomentiral tudi direktor kriptomenjalnice Konstantin Gladych: “Veseli smo, da je kriptoindustrija začela bolj tesno sodelovati z glasbeno. Integracija naše platforme bo vsakomur omogočila enostavno investicjo kriptovalut v industrijo žive glasbe.”

Kriptožeton VIB je sicer trenutno uvrščen še na sedmih drugih kriptoborzah: OKEX, Bittrex, Binance, Upbit, Livecoin, HitBTC in EtherDelta. Žetone VIB pa lahko pridobijo tudi tisti, ki nimajo kreditne kartice ali računa na kateri izmed kriptoborz, in sicer prek sistema nagrajevanja. Viberate na dnevni ravni razdeli 5.000 svojih žetonov med uporabnike, ki aktivno prispevajo h grajenju njihove baze in promovirajo njihovo platformo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več