Računalništvo, telefonija
28.12.2017 06:27
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nasveti in zvijače za pošiljanje sporočil na telefonu iPhone

Z nekaj preprostimi triki bo pošiljanje kratkih sporočil SMS na telefonu iPhone pravi užitek1
Z nekaj preprostimi triki bo pošiljanje kratkih sporočil SMS na telefonu iPhone pravi užitek1

Družbena omrežja so se v zadnjih letih povsem »vsadila« v vsakdanje življenje povprečnega uporabnika pametnih naprav in interneta. Kljub temu mnogi še vedno pošiljajo kratka sporočila SMS, saj so priročna, hitra in ne zahtevajo dostopa do interneta. Poleg tega so ta med nami prisotna že več kot 25 let in nič ne kaže na to, da bi kaj kmalu odšla v pozabo. Če razpolagate z Applovim pametnim mobilnim telefonom iPhone si v nadaljevanju oglejte nekaj praktičnih nasvetov za prejemanje in pošiljanje kratkih sporočil SMS, ki vam bodo zagotovo prišli v poštev.

Obdržite obvestila o skupinskih sporočilih

Če ne želite prejemati obvestil, ko vam nekdo pošlje kratko sporočilo SMS v skupinska sporočila, odprite aplikacijo za sporočila in s prstom pomaknite na levo. Tu se vam bodo prikazale dve možnosti in sicer »Izbriši« in »Skrij opozorila«. Izberite drugo možnost v kolikor ne želite prejemati obvestil o novih sporočilih, ki bodo prispeli v to skupino sporočil.

Izklopite obvestila o ponavljajočih sporočilih

Če ne odprete prejeto sporočilo na pametnem mobilnem telefonu iPhone, boste čez nekaj minut ponovno prejeli obvestilo o istem prejetem sporočilu. Možnost ponovnega obveščanja se lahko izključi ali pa se poveča na tri, pet ali celo 10 krat v kolikor to dejansko želite. To opravite v Nastavitvah in sicer v Obvestilih, Sporočilih ter v možnosti Dremež izberite želeno možnost.

Poseben zvok za izbrane osebe

V kontaktih (Contacts) izberite želeno osebo, ki ji želite dodati poseben zvok v primeru, da od nje prejmete kratko sporočilo SMS. To naredite tako, da kliknete na »edit« gumb v zgornjem denem kotu zaslona in na dnu zaslona se vam nato ponudi možnost za izbiro želenega zvoka.

Blokiranje neželenih oseb

Če ne želite od določene osebe prejemati kratkih sporočil SMS, odprite zgodovino pogovora ter v zgornjem desnem kotu kliknite na črko »i«. Nato izberite možnost blokiranja te osebe.

Odgovorite neposredno na obvestila

Ko prejmete sporočilo držite prst na njemu za nekaj trenutkov. Tu se vam bo odprlo novo okno, ki ga lahko uporabite za neposreden odgovor na prejeto kratko sporočilo SMS.

Izključite prikaz sporočil ob zaklenjenem telefonu

Če želite preprečiti, da bi kdo videl del mape Prejeto na glavnem zaslonu, kliknite Nastavitve, Sporočila ter izključite vse možnosti, ki so na voljo za prikaz sporočil.

Hitra bližnjica za pisanje sporočil

S pomočjo učinka prepoznavanja prstnih odtisov lahko na zaslonu neposredno aktivirate možnost pošiljanja novega sporočila ali hitrega odgovora na prejeto sporočilo SMS. To možnost lahko izkoristimo za pošiljanje kratkih sporočil SMS do trem osebam.

Hiter odziv na sporočila

Pri prikazu obvestila o prejetem sporočilu kliknemo in držimo prst za nekaj trenutkov. Ko se prikaže predogled povlecite prst navzgor in s tem vam bo telefon ponudil tri možnosti za posredovanje hitrega odgovora in sicer »V redu«, »Hvala« in »Odgovoril bom kasneje«.

Hitro posredovanje sporočila

Če želimo posredovati sporočilo, nam ga ni potrebno najprej kopirati. Za to zadošča, da sporočilo odpremo, kliknemo nanj in prst držimo za nekaj sekund in se nam bosta ponudile dve možnosti in sicer »Kopiraj« in »Več«. S klikom na možnost več bomo dobili možnost posredovanja sporočila, pri čemer bomo morali vnesti le kontakt, kateremu želimo sporočilo posredovati.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več