Računalništvo, telefonija
21.10.2015 20:57

Deli z drugimi:

Share

Ne objavi, kar te lahko gnjavi

Itak in Zveza prijateljev mladine Slovenije nadaljujeta z aktivnostmi v okviru pobude Moč besed.
Ne objavi, kar te lahko gnjavi
Ne objavi, kar te lahko gnjavi

Blagovna znamka Itak in Zveza prijateljev mladine Slovenije, ki sta junija 2014 zasnovali pobudo Moč besed, v okviru katere sta lani opozarjali na pojav sovražnega govora med mladimi na spletu, v letošnjem letu z aktivnostmi nadaljujeta. Pobuda Moč besed bo letos namenjena izboljšanju medvrstniške in siceršnje komunikacije na družbenih omrežjih. Aktivnosti, s katerimi bo pobuda mlade ozaveščala o nevarnostih in priložnostih na družbenih omrežjih, bodo potekale pod sloganom »Ne objavi, kar te lahko gnjavi«.

»Mlade želimo opozoriti, da je vse, kar je enkrat objavljeno na družbenih omrežjih, objavljeno in vidno. Morda jim je v določenem življenjskem obdobju vseeno, kakšne fotografije in zapise objavljajo, lahko pa se zgodi, da bodo prav na te objave čez nekaj let pozorni tudi bodoči delodajalci. Takrat ne bo vseeno, kaj bodo ti na družbenih omrežjih našli, zato menimo, da je prav, da mlade v zvezi s tem dodatno osveščamo,« o razlogih za tovrstne aktivnosti pravi Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje v Telekomu Slovenije. Številne raziskave doma in v tujini namreč kažejo, da nepremišljen nastop na družbenih omrežjih lahko na dolgi rok prinaša negativne posledice tako v zasebnem življenju kot pri razvoju poslovne poti, hkrati pa odsotnost z družbenih omrežij onemogoča funkcionalno medvrstniško komunikacijo. Moč besed zato mlade usmerja k iskanju ravnovesja med aktivnim komuniciranjem, deljenjem informacij in sporočanjem intimnih razmišljanj.

Pobuda Moč besed bo na svojih profilih na družbenih omrežjih Facebook in Instagram ponujala nasvete za prodornejši spletni nastop, mladi pa se bodo lahko s pobudo podrobneje seznanili na Kariernem sejmu Mojedelo in na Študentski areni, pri tem pa jim bo Itak preko prenovljene platforme Itak Job omogočil, da izrazijo svoja pričakovanja o tem, kakšna je za njih sanjska služba. Itak Job bo izbral tri najbolj prodorne ideje, mladim pa prek delavnic, praktičnih nasvetov in z inovativnimi oblikami komunikacije pomagal vzbuditi pozornost potencialnih delodajalcev.

Moč besed na Kariernem sejmu Moje delo in na Študentski areni

V okviru pobude Moč besed bosta 15. oktobra na Kariernem sejmu Mojedelo in 22. oktobra na Študentski areni potekali okrogli mizi, na katerih bo nastopil tudi karierni svetovalec Gorazd Prah. Priznani strokovnjak bo predstavil uvid v pokrajino družbenih omrežij, kjer se srečujejo delodajalci in potencialni novi sodelavci. S kadrovniki zagonskih, nagrajenih domačih ter mednarodnih podjetij bo na okroglih mizah z obiskovalci delil pomen nastopa na družbenih omrežjih ter sogovornike povprašal, kako sami rekrutirajo nove sodelavce in kako naj ti pristopijo k organizacijam, da bodo čim bolj uspešni. Vstop na obe okrogli mizi bo brezplačen.

Itak Job bo mladim pomagal vzbuditi pozornost delodajalcev

Poslanstvo znamke Itak je prepleteno z razvojem potenciala mladih na številnih področjih. Leta 2013 je Itak Job mlade spodbujal k premišljenemu nastopu na trgu dela in v ospredje postavil razvoj lastne kreativnosti pri iskanju zaposlitev, v letošnjem letu pa bo projekt nadgrajen s posebnim izzivom: Itakovci bodo prek profilov Moč besed in znamke Itak na družbenih omrežjih Facebook in Instagram ter spletni strani Itak dobili priložnost, da izrazijo svoje poglede na to, kaj je zanje sanjska služba. Itak Job bo izbral tri najbolj prodorne avtorje ter jim prek delavnic, praktičnih nasvetov in z inovativnimi oblikami komunikacije pomagal vzbuditi pozornost potencialnih delodajalcev. Seveda bodo za končni uspeh ter dogovor za sklenitev potencialne zaposlitve največ storili kar Itakovci sami.

Pobuda Moč besed povezuje že več kot 8.000 posameznikov ter več kot 20 nevladnih organizacij in 30 medijskih osebnosti, ob tem pa je seveda odprta tudi za nove nevladne organizacije ter podpornike.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več