Računalništvo, telefonija
23.01.2018 20:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Netflix danes prvič vreden 100 milijard ameriških dolarjev

Netflix danes prvič vreden 100 milijard ameriških dolarjev
Netflix danes prvič vreden 100 milijard ameriških dolarjev

Danes je za Netflix prav poseben dan, saj je prvič presegel tržno kapitalizacijo $100 milijard. S tem je presenetil vse analitike, saj kljub pozitivnim napovedim takšnih rezultatov Netflixa ni pričakoval nihče. Glavni razlog za takšen skok vrednosti je ponovno povečanje števila naročnikov.

K finančnim številkam se bomo vrnili že čez nekaj trenutkov, sedaj pa se ustavimo pri podatkih, s katerimi Netflix še naprej navdušuje Wall Street. Govorimo o rasti števila naročnikov namreč. Po podatkih podjetja bi naj pridobili kar 8 milijonov novih naročnikov, po tem, ko so že postavili precej robustne cilje četrto četrtletje 2017. Po objavi poročila je številka pokazala 100 milijard ameriških dolarjev, kar je pomenilo precejšnje presenečenje.

Netflix si je kot največji izziv postavil investirati v kvalitetno, originalno vsebino, ki bi privabila nove naročnike. Medtem, ko se Netflixove serije kar pogosto pojavljajo med dobitnicami nagrad kot so recimo nagrade Emmy, se Netflix zaveda, da morajo spreobrniti te nagrade v dejanske naročnike. Zahvaljujoč originalnim vsebinam – npr. serija Stranger Things, The Crown itd. – se rast naročnikov nadaljuje in Netflix je na tak način dobil potrditev, da dejansko je na pravi poti.

Ne glede na to, da so ključni finančni kazalniki podjetja na koncu bili nekje na isti ravni kot jih je napovedal Wall Street (kar je zelo pomembno), so naročniki v resnici tisti, ki so najboljši indikator jedrnega “zdravja” podjetja. Ravno stalni dohodek in rast sta bistvenega pomena za Netflix, kajti s svojimi agresivnimi investicijami v nove vsebine si ne morejo privoščiti izpada katerega od teh faktorjev.

Agresivnost pri investiranju v vsebino se kot kaže samo še povečuje vsakič, ko pišemo o Netflixu. Oktobra lani so pri podjetju zatrdili, da bodo za vsebino v letu 2018 zapravili med 7 in 8 milijard ameriških dolarjev. Kljub temu, da se številka ni pretirano spremenila, so spodnjo mejo sedaj dvignili na 7.5 milijard, kar je torej 0.5 milijarde več. Kot smo že omenili ne gre za veliko razliko, je pa dvig spodnje meje še vedno pomemben indikator.

Netflixovih 20 Emmy nagrad zgleda zelo lepo, vendar sijoče nagrade na policah ne bodo prinesle zdrave rasti podjetja. Če k temu prištejemo še vedno bolj zasičen trg, je Netflix na preizkušnji, da demonstrira načine, na katere bo svojim naročnikom ponudl vrednost na dolgi rok – še posebej zdaj, ko se podjetje intenzivno širi preko meja ZDA.

Predstavljamo pa vam še nekaj najpomembnejših številk iz zadnjega poročila:

  • Dohodek: $3.29 milijarde; Wall Street je napovedal $3.28 milijarde
  • Zaslužek: 41 centov na delnico, kar je v skladu z napovedmi Wall Streeta
  • Rast ameriških naročnikov v 4. četrtletju: 1.98 milijona
  • Rast mednarodnih naročnikov v 4. četrtletju: 6.36 milijona
  • Napoved rasti ameriških naročnikov za prvo četrtletje 2018: 1.45 milijona
  • Napoved rasti mednarodnih naročnikov za prvo četrtletje 2018: 4.90 milijona

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več