Računalništvo, telefonija
09.10.2018 09:36
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nintendo s posebnim ohišjem za igranje v stilu

Nintendo želi s posebnim ohišjem pametni mobilni telefon spremeniti v povsem funkcionalno prenosno igralno konzolo Game Boy.
Nintendo želi s posebnim ohišjem pametni mobilni telefon spremeniti v povsem funkcionalno prenosno igralno konzolo Game Boy.

Industrija mobilnih iger je v polnem zagonu, saj je za mobilne naprave na voljo že na sto tisoče različnih iger, vključno s tistimi, ki so grafično zelo bogate. Ker pa kar nekaj uporabnikov pametnih mobilnih telefonov še vedno uživa v igranju klasičnih iger, ne preseneča, da jim želijo pri podjetju Nintendo ustreči. Ti so namreč od ameriškega patentnega urada USPTO nedavno prejeli patent za posebno ohišje, ki naj bi pametni mobilni telefon lahko spremenilo v povsem funkcionalno prenosno igralno konzolo Game Boy, vključno s fizičnimi gumbi, ki bodo pritiske prstov prenašali na zaslon telefona.

Ker gre tu šele za patentno prijavo, to še ne pomeni, da bo inovacija podjetja Nintendo kdaj postala tudi dejanski izdelek namenjen prodaji na trgu. Pri tem je treba tudi omeniti, da je podoben patent podjetje Nintendo vložilo že leta 2017, in sicer na Japonskem. Največji »izziv« pri začetku prodaje namenskega ohišja za igranje retro iger naj bi po ocenah strokovnjakov predstavljali kar sami pametni mobilni telefoni, saj je trenutno v prodaji na stotine naprav, ki se razlikujejo tako po velikosti kot po obliki. To bo predstavljajo še poseben izziv za tiste kupce, ki se bodo vmes odločili za nakup nove naprave.

Čeprav ohišje za igranje retro iger podjetja Nintendo na pametnih mobilnih telefonih prinaša več vprašanj kot pa odgovorov, bi bil tovrstni »izum« skoraj zagotovo zelo velika prodajna uspešnica. Veliko posameznikov namreč še vedno prisega na retro igre, saj je njihova igralnost v primerjavi s sodobnimi igrami precej boljša in zanimivejša.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več