Računalništvo, telefonija
27.11.2017 14:50
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia 8 dobila novi Android 8.0 Oreo

Nokia 8 dobila novi Android 8.0 Oreo
Nokia 8 dobila novi Android 8.0 Oreo

Podjetje HMD Global, ki stoji za telefoni znamke Nokia, je najavilo, da je Android 8.0 Oreo zdaj na voljo tudi za Nokio 8. Gre za povsem čisto različico Androida Oreo, ki prinaša tudi vse njegove najnovejše funkcije.

Juho Sarvikas, direktor proizvodov pri HMD Global je ob tem povedal: “Ponosni smo, da lahko zagotovimo čisto in varno uporabo Androida 8.0 Oreo za Nokio 8. Svojim oboževalcem želimo vedno omogočiti najboljšo izkušnjo s sistemom Android. Zato smo si vzeli čas za testiranje, optimizacijo in izboljšanje platforme. Skupaj z oboževalci v okviru naših novih beta laboratorijev za Nokia telefone smo ustvarili čisto verzijo te težko pričakovane mobilne platforme, ki prinaša vse nove zanimive funkcije, pri čemer ni nepotrebnega nereda, ima odlično zmogljivost in omogoča še boljšo življenjsko dobo baterij. Android 8.0 Oreo je opremljen z novimi funkcijami, ki naredijo komunikacijo, ustvarjanje, igranje in raziskovanje še bolj zabavno.”

Nokia 8 ponuja čisto različico Androida 8.0 Oreo brez sprememb v uporabniškem vmesniku, v kar je zajeta tudi odsotnost nepotrebnih prednameščenih aplikacij in skritih procesov, ki zmanjšajo življenjsko dobo baterije, prav tako pa so notri tudi najnovejši varnostni popravki.

Android 8.0 Oreo na Nokii 8 uporabnikom omogoča kar nekaj novih funkcij:

  • Način “slika-v-sliki” omogoča, da lahko hkrati izvajate več nalog, medtem ko procesna moč telefona Lahko na primer istočasno gledate posnetek na YouTubu in preverjate stanje v mobilni banki.
  • Na Nokii 8 niso vnaprej nameščene nobene nepotrebne aplikacije, z aplikacijami Android Instant pa lahko še dodatno zmanjšate programsko opremo. Z obiskom podprte povezave v Chromu boste uporabili nove aplikacije, ne da bi jih morali namestiti. Funkcija Google Play Protect pa varuje vašo napravo in podatke pred zlorabami. Deluje tako, da skenira več kot 50 milijard aplikacij na dan, tudi tistih, ki jih še niste namestili.
  • Pametna programska oprema omogoča hitrejše delovanje telefona. Način Dual-Sight omogoča, da lahko reagirate tudi na dogodke na družbenih omrežjih v realnem času, pri hkratni uporabi sprednje in zadnje kamere.
  • Funkcije platforme Android Oreo omejujejo dejavnost ozadja v aplikacijah, ki jih najmanj uporabljate, kar pomeni, da ohranjajo čas trajanja baterije za takrat, ko jo boste najbolj potrebovali.
  • Svoja čustva boste lahko s popolnoma prenovljenim setom emodžijev vizualizirali bolje kot kdajkoli prej (več kot 60 novih emodžijev).

Android 8.0 pa bo kmalu na voljo tudi za druge Nokijine telefone, med drugim tudi za zmogljivo Nokio 6, ki jo podarjamo tudi v nagradni igri na Računalniških novicah. Podrobnosti o nagradni igri najdete na povezavi http://bit.ly/OSVOJI-NOKIO-6.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Foto: Freepik Pametni zasloni Potrebujete ... Več