Računalništvo, telefonija
31.05.2018 13:28
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia je navdušila s svojo novo linijo telefonov

Nokia je navdušila s svojo novo linijo telefonov
Nokia je navdušila s svojo novo linijo telefonov

HMD Global, dom telefonov Nokia, nadaljuje s prenovo svojega portfelja Nokia Android pametnih telefonov. Danes je tako najavil prihod Nokie 5.1, Nokie 3.1 in Nokie 2.1. Trio pametnih telefonov z dostopom do najnovejših Googlovih storitev, kot je Google Assistant, še naprej zagotavlja čisto, varno in najnovejšo android izkušnjo z Android One in Android Go.

Juho Sarvikas, direktor proizvodov pri HMD Global, pravi: “Spodbuja nas odziv na naše izdelke. Naši potrošniki nam sporočajo, da imajo radi svoje pametne telefone Nokia z Androidom. Nenehno si prizadevamo izboljšati uporabniško izkušnjo, da bi še bolje zadovoljili vsakodnevne potrebe naših uporabnikov. Vsaka podrobnost na pametnih telefonih Nokia je bila zasnovana z mislijo na potrošnike. Tako smo nadvse veseli, da lahko predstavimo te prefinjene pametne telefone, ki se ponašajo z izjemno zmogljivostjo, še naprej ohranjajo vrhunske oblikovne elemente, so cenovno dostopni vsem, predvsem pa zagotavljajo vodilno kakovost, ki jo pričakujete od nas. S to serijo pametnih telefonov zagotavljamo večje zaslone, izboljšano zmogljivost z nadgradnjo procesorja, ki ponuja do 50 % večjo zmogljivost, hkrati pa ohranjajo popolno ravnovesje med porabo in čudovitim dizajnom. In vse to prav v segmentu, v katerem morajo potrošniki pogosto sprejeti kompromis. Z našim prenovljenim portfeljem lahko sedaj uživate v visoko kakovostni izkušnji, ne da bi pri tem plačali premijsko ceno. Vsak telefon izžareva preprost slog z natančno pozornostjo do vseh podrobnosti in ne glede na vaš proračun, boste lahko našli pametni telefon Nokia, ki je pravi za vas.”

Nokia 5.1

Z nadaljevanjem klasične zasnove prejšnje generacije je nova Nokia 5.1 preprosta, kompaktna in elegantna. Nova Nokia 5.1 ima za 0,3 palca večji zaslon in za 2 milimetra ožje telo. Sicer se lahko pohvali s 5,5-palčnim zaslonom Full HD+ z razmerjem stranic 18 proti 9. To pomeni več površine za brskanje po spletu, gledanje svojih najljubših vsebin, deljenje najbolj smešnih spominov in igranje iger. Nokio 5.1 poganja 8-jedrni procesor MediaTek Helio P18 z zmogljivostjo 2,0 GHz. Ta je kar 40 % hitrejši in močnejši od prejšnje generacije. Telefon ima tudi nadgrajeno zadnjo kamero z ločljivostjo 16 MP in samodejnim ostrenjem z zaznavanjem faze ter širokokotno sprednjo kamero. Senzor za prstne odtise je bil premaknjen na zadnjo stran telefona, tako da ga lahko odklenete s kazalcem. Nova Nokia 5.1 bo na voljo v bakreni, modri in črni barvi ter v dveh različnih pomnilniških izvedenkah (2 GB RAM-a in 16 GB spomina ali 3 GB RAM-a in 32 GB spomina). Po globalni povprečni maloprodajni ceni 189 evrov bo v prodaji od julija 2018 dalje.

Nokia 3.1

Nokia 3 je predstavljala najbolj uspešen model v zasedbi pametnih telefonov Nokia in HMD-jevo največjo franšizo do sedaj. Nova Nokia 3.1 ima estetsko ukrivljen zaslon, ki se zliva v aluminijasto telo aparata. Z ravno pravšnjo velikostjo za uporabo v eni roki cenovno najbolj ugoden pametni telefon s 5,2-palčnim HD+ zaslonom, ki se razteza v razmerju stranic 18 proti 9, ponuja več vsebine naenkrat. Nokia 3.1 deluje s pomočjo 8-jedrnega procesorja MediaTek 6750. S tem zagotavlja dvojno število procesorskih jeder ter 50 % pospešek učinkovitosti v primerjavi s prejšnjo generacijo. Z nadgrajeno glavno kamero s 13 MP in samodejnim ostrenjem Nokia 3.1 ponuja boljšo fotografsko izkušnjo, zahvaljujoč svojemu celotnemu setu senzorjev, ki jih običajno najdemo le na premium telefonih, pa omogoča tudi izkoristek priljubljenih AR aplikacij, kot je Pokémon Go. Nova Nokia 3.1 bo na voljo v modro-bakreni, črni-krom in beli-kovinski barvi ter v dveh različnih pomnilniških izvedenkah (2 GB RAM-a in 16 GB spomina ali 3 GB RAM-a in 32 GB spomina). Po globalni povprečni maloprodajni ceni 139 evrov bo v prodaji od junija 2018.

Nokia 2.1

Nokia 2.1 ponuja dvodnevno delovanje baterije in ima velik, 5,5-palčni HD zaslon ter dvojne stereo mikrofone na sprednji strani telefona. Baterija se ponaša z zmogljivostjo 4000 mAh, ki se sedaj napolni še hitreje. HD zaslon, ki je za skoraj 20 % večji od originalnega, omogoča uživanje v visokoločljivostnih videih na poti, dvojna mikrofona z oblikovanimi 3D detajli iz nerjavečega jekla pa ponujata kakovosten stereo zvok. Telefon varuje vitko in ergonomsko oblikovano ohišjeiz polikarbonata, zaradi katerega je odporen proti praskam. Nadgrajen 64-bitni procesor Qualcomm™ Snapdragon® 425 pa omogoča 50 % hitrejšo in nemoteno delovanje. Nokia 2.1 ima tudi sprednjo 5 MP in zadnjo 8 MP kamero s funkcijo samodejnega ostrenja. Nova Nokia 2.1 bo na voljo po globalni povprečni maloprodajni ceni 115 dolarjev, in sicer od julija 2018 dalje.

Čista androidna izkušnja

Družini Android One so se poleg Nokie 8 Sirocco, Nokie 7 plus in Nokie 6.1 pridružile tudi Nokia 5.1 in Nokia 3.1. Slednji tako ponujata takšno uporabniško izkušnjo, kot jo je oblikoval Google. Pametni telefoni Nokia s sistemom Android One ponujajo več prostora za shranjevanje in podaljšano delovanje baterije izven naprave kot tudi najnovejše Google inovacije s področja umetne intelligence. Nokia 5.1 in Nokia 3.1 bosta prejeli tri leta mesečnih varnostnih posodobitev in dve leti OS posodobitev, kot zagotavlja Android One program. Nokia 2.1 pa ima nameščen Android Oreo različice Go, ki je zasnovan za pametne telefone z 1 GB RAM ali manj.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več