Računalništvo, telefonija
09.03.2018 12:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nov incident v svetu kriptovalut

Vrednost kriptovalut narašča in pada nenapovedano
Vrednost kriptovalut narašča in pada nenapovedano

Pred kratkim se je v svetu kriptovalut zgodil nov incident, ki je vključeval priljubljeno borzo za nakup in prodajo kriptovalut, Binance. V sredo se je začela besedna vojna na priljubljenem spletnem forumu Reddit, kjer je več uporabnikov začelo tarnati, da so brez njihovega dovoljenja začeli pretvarjati njihove Bitcoine in Ether v manj znano kriptovaluto viacoin in z njo začeli tudi trgoviati.

Še preden je lahko ustanovitelj Binanca Changpeng Zhao uporabnikom pojasnil zakaj sploh gre, so tuji mediji že začeli pisati o vsesplošnem vdoru oziroma hekerskem napadu na Binance.

Posledice so se kaj hitro poznale v svetu kriptovalut, saj je tako Bitcoin kot Ether strmo padel. Med drugimi se je znižala vrednost tudi drugim kriptovalutam, kot so Bitcoin Cash, Litecoin, Monero, Cardano, NEO,…

Hekerski napad se v teoriji ni zgodil, je pa nepridipravom vseeno uspelo zaobiti varnostni sistem, programskega vmesnika API, kateri uporabnikom omogoča nakup in prodajo kriptovalut. Vendar je zaradi tega, sistem sam kupoval in prodajal – boti.

Napaka se ni pojavila pri vseh uporabnikih, vendar samo pri posameznikih, po čemer je podjetje sklepalo, da so uporabniki vpisovali podatke na drugih spletnih straneh, katere izgledajo kot Binance, vendar je popolnoma druga.

Binance je prizadetim uporabnikom sicer takoj povrnil vsa sredstva v prvotno stanje, zaradi česar je poželo veliko hvalo v izredno kratkem času.

Tudi vi se pazite, kam vpisujete podatke. Preden sploh vpišite uporabniško ime in geslo, se prepričajte da je spletna stran prava in da se ne izdaja za kakšno drugo!


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več