Računalništvo, telefonija
12.03.2016 14:38

Deli z drugimi:

Share

Nova Opera Mini za Android vas bo takoj prevzela!

Nova Opera Mini za Android vas bo takoj prevzela!
Nova Opera Mini za Android vas bo takoj prevzela!

Po skoraj letu dni za uporabniki mobilnih naprav Apple, so pri podjetju Opera Software tokrat na svoj račun prišli tudi uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android. Ti so namreč dobili v prenos novo različico mobilnega spletnega brskalnika Opera Mini, ki je precej boljša od predhodnice. Ta ima namreč vgrajeno izboljšano možnost za optimizacijo spletnega prometa pri prenosu video vsebin, kar pomeni, da se za zgolj malenkostno slabšo kakovost posnetka prenese precej manj podatkov.

Novo možnost je mogoče uporabiti tako za mobilni internet kot za brezžično povezavo Wi-Fi, pri čemer jo je predhodno treba vključiti ročno. Uporabniki starejših pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android pa lahko tu računajo še na možnost neposrednega shranjevanja vsebin na pomnilniško kartico microSD. Za koriščenje te možnosti pa bo potrebno imeti nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat ali novejši. Tu je seveda na voljo še možnost hitrega pregledovanja spletnih strani in spreminjanje barve glede na vsebino spletne strani.

Prenovljena različica za mnoge poznavalce najboljšega mobilnega spletnega brskalnika za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android je na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play, in sicer na naslovu bit.ly/OperaMini-Android.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več