Računalništvo, telefonija
29.09.2017 15:02
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova priložnost, da postanete del uspešne zgodbe startupa DJ Umeka

Nova priložnost, da postanete del uspešne zgodbe startupa DJ Umeka
Nova priložnost, da postanete del uspešne zgodbe startupa DJ Umeka

Slovenski startup Viberate, ki razvija platformo za povezovanje glasbenikov in organizatorjev dogodkov in katerega soustanovitelj je svetovno znani glasbenik DJ Umek, je v začetku septembra podrl hitrostni rekord v množičnem zbiranju sredstev v kriptovalutah. V prvi ponudbi kripto kovancev (ICO) je namreč ljubljanska ekipa prodala vseh 120 milijonov kriptožetonov Vibe in že v manj kot petih minutah zbrala več kot 10 milijonov ameriških dolarjev (dobrih 9 mio. evrov), s tem pa pokazala, da gre za zelo uspešen projekt, ki ima pri investitorjih in javnosti ogromno zanimanja.

Kmalu na borzi

Kriptožeton Vibe bo od 6. oktobra dalje na voljo za transakcije in menjave na kripto borzi LiveCoin.net, kmalu za tem pa tudi za trgovanje na nekaterih drugih večjih borzah. Če ste torej zamudili prvi vlak, boste lahko kmalu skočili na naslednjega in tudi sami postali del uspešne zgodbe, ki jo piše DJ Umek s sodelavci.

“Glede na poplavo vprašanj o prvi ponudbi, menimo da gre za enega najbolj pričakovanih kovancev tega leta in komaj že čakamo, da vidimo, kako se odzval trg 6. oktobra. Kar se tiče našega dela, pa se bomo držali našega načrta in zastavljenih rokov, ne glede na razmere na trgu. Kmalu na naši platformi lahko pričakujete tudi profile booking agencij, še pred tem pa bomo predstavili prvo različico našega sistema nagrajevanja vseh, ki bodo prispevali k rasti platforme. Kdor torej še nima kriptožetonov Vibe, bo kmalu dobil priložnost, da si jih prisluži. Zagotovo se mu bo splačalo,” je razložil Vasja Veber, eden od soustanoviteljev in operativni vodja ekipe.

IMDB glasbene industrije

Viberate je sicer že delujoča platforma, glasbeni ekosistem, ki se ga je prijela oznaka IMDB-ja (uveljavljena filmska platforma, op. p.) za glasbeno industrijo, saj na enem mestu združuje glasbene izvajalce, organizatorje dogodkov, predstavnike založb in seveda tudi ljubitelje glasbe. V svoji bazi ima Viberate trenutno registriranih več kot 130.000 glasbenih izvajalcev vseh žanrov, 50.000 prizoriščnih prostorov in 210.000 dogodkov. Vsi profili so opremljeni s povezavami na njihova družbena omrežja in druge kanale, poleg tega pa tudi s podrobnimi podatki, ki kažejo relevantne informacije za ljubitelje glasbe in glasbene profesionalce (na primer rast njihov spletni vpliv, datum in kraj njegovega naslednjega glasbenega nastopa itd.).

Z uvedbo kriptožetona pa bo Viberate postal tudi globalna tržnica glasbenikov in neke vrste plačilna platforma. Kriptožetoni Vibe bodo namreč sčasoma postali glavno plačilno sredstvo platforme, s katerim bodo organizatorji dogodkov plačevali nastope glasbenikov in oboževalci kupovali vstopnice, Viberate pa bo med drugim omogočal tudi zadrževanje plačil do izvedbe storitev, s čimer želijo njegovi razvijalci doseči boljšo plačilno disciplino v panogi.

S polno paro naprej

Po uspešno zbranih sredstvih sicer v podjetju ne sedijo križem rok, ampak že snujejo nadaljnji napredek. Z zbranimi sredstvi nameravajo še razširiti in nadgraditi platformo z novimi funkcionalnostmi, tako da bo delovala kot celovito spletno mesto za industrijo žive glasbe. V prihodnjih tednih nameravajo dodati profile booking agencij, vzporedno s tem pa poteka tudi prva integracija blockchain sistema, ki bo omogočal v prvi fazi nagrajevanje uporabnikov, ki prispevajo h gradnji baze, kasneje pa tudi plačevanje glasbenikov.

Bi radi postali del ekipe, ki na novo postavlja temelje glasbene industrije?

Zaradi povečanega obsega dela se v začetku novembra mlado zagonsko podjetje, ki ga je evropska komisija pred časom izbrala med osmerico mladih evropskih podjetij, ki bodo spremenili glasbeno industrijo, tudi seli v nove prostore, začeli pa so tudi širiti svojo ekipo.

V svoje vrste vabijo izkušene spletne razvijalce, ki imajo izkušnje z izdelavo responsive strani in obvladajo CSS3, HTML5, Javascript, izkušene PHP oziroma Python razvijalce, ki imajo izkušnje z načrtovanjem in izdelavo API-jev, in urejevalce baze podatkov, ki se dobro spoznajo na družbena omrežja in so natančni, hitri, zanesljivi, dosledni in vestni. Viberate trenutno zaposluje več kot 20 sodelavcev, do konca leta pa načrtujejo, da jih bo pod njihovo streho že več kot 40. Če se najdete v katerem od iskanih profilov in vas zanima delo na glasbeno-tehnološkem področju, pošljite prijavo na jobs@viberate.com, omeniti pa velja še, da imajo zaposleni možnost postati tudi solastniki podjetja.

Kako deluje platforma Viberate, si lahko ogledate v spodnjem videu …


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več