Računalništvo, telefonija
23.05.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Banke in zavarovalnice nosimo s seboj v žepu

Nova številka revije: Banke in zavarovalnice nosimo s seboj v žepu
Nova številka revije: Banke in zavarovalnice nosimo s seboj v žepu

Tudi tradicionalne ustanove, kot so banke in zavarovalnice, so se v digitalnem svetu morale približati potrošnikom. In kakšen je najbolj učinkovit način za to? Da so v obliki aplikacije za mobilne telefone dobesedno zlezle v potrošniški žep, dnevno sobo, spalnico.


Kdor se danes želi približati potrošnikom in ne ostati za časom (in posledično brez strank), mora biti na trgu prisoten z aplikacijo za mobilne naprave. Bolj kot je ta uporabniku prijazna, več ljudi jo bo uporabljalo in cilj bo dosežen.

Z aplikacijami so nas banke in zavarovalnice razvadile, da je pravi čas za na primer plačilo položnice – kadarkoli. Prav tako je preteklost čakanje v vrsti. Mobilni telefoni so namreč v nekaj letih in zlasti z razvojem pametnih naprav, postali vse drugo kot naprave za klicanje prijateljev, sodelavcev poslovnih partnerjev … Postali so naprava »vse v enem«, zato smo jih tudi posvojili kot orodje za tisoč in en opravek. Z njimi skočimo na banko, urejamo finance ali uredimo zavarovanje.

Prav tako imamo danes vrsto aplikacij, ki nudijo različne načine plačevanja, predvsem, a ne izključno za plačevanje na spletu, prav tako aplikacije, ki nudijo obročna odplačevanja, kjer to v osnovi ni mogoče in podobno.

Gmail z nadvse uporabno funkcijo

Google je dolgo časa čakal, a je naposled le ponudil nadvse uporabno funkcijo. V Gmailu odslej lahko sporočilo napišemo in nastavimo datum, ko naj bo dostavljeno naslovniku.

Razporejanje e-mail sporočil vnaprej je lahko koristno, ko:

  • Ne želimo, da se neko sporočilo izgubi med množico, ker smo ga poslali pozno zvečer ali med nekim pomembnim dogodkom.
  • Ne želimo pošiljati sporočil ob vikendih in si lahko že vnaprej pripravimo materiale.
  • Želimo izpasti premišljeni (recimo s tem, ko na pravi datum čestitamo prijatelju za rojstni dan) ali produktivni (ko nastavimo e-maile v ponedeljek ob 8. uri zjutraj).
  • Pripravljamo praznovanje ali piknik in bi radi prijatelje dan prej opomnili na dogodek.


Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Preizkusna elektrifikacija avtoceste v Nemčiji
  • Hekerji ukradli za 36,6 milijona evrov kriptovalut
  • Sprednje kamere v prihodnosti kar pod zasloni?
  • Vse o najboljših telefonih podjetja OnePlus doslej


Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:



Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več