Računalništvo, telefonija
11.07.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Poskrbite za varnost med dopustom

Nova številka revije: Poskrbite za varnost med dopustom
Nova številka revije: Poskrbite za varnost med dopustom

Čeprav je dopust čas sprostitve in zabavnih trenutkov, je hkrati tudi čas povečane aktivnosti tatov. Zato je potrebno poskrbeti za varnost nepremičnin, premičnin in vseh stvari, do katerih nam je mar. Zaščitimo jih, preden bo prepozno. Prav tako pa moramo poskrbeti za varnost stvari, ki jih vzamemo s seboj na dopust.

Kot že omenjeno v uvodu, vlomilci in tatovi v poletnem času niso na dopustu, ampak so še posebno aktivni. Nepremičnine in premičnine, ki samevajo, so najlažja tarča, zato jih moramo zaščititi, preden bo prepozno, in sicer z različnimi elektronskimi pripomočki in napravami. Prav tako je treba paziti tudi na stvari, ki jih vzamemo s seboj na dopust, kjer priložnostni žeparji prežijo predvsem dragocene elektronske naprave.

Nepremičnine, kot tudi naša ostala lastnina, so vedno izpostavljene ljudem s slabimi nameni. Nepremičnine same sicer ni mogoče fizično ukrasti, jo je pa mogoče poškodovati ali vanjo vlomiti in odnesti premičnine, ki se v njej nahajajo. Kljub temu so številni strokovnjaki prepričani, da Slovenci namenjamo premalo pozornosti premoženjskemu zavarovanju, kar še posebej drži za varnostne rešitve. Nepremičnine lahko varujemo na več načinov: Najbolj razširjeno pri hišah in stanovanjih je tehnično varovanje, pri poslovnih objektih pa fizično.

Poznate Viber?

Aplikacija Viber omogoča brezplačne in varne klice ter pošiljanje sporočil. Za kogarkoli in kjerkoli. Uporabljata ga že dva od treh Slovencev. Omogoča pa veliko več kot le pošiljanje sporočil.

O tem, kaj vse omogoča ta komunikacijska platforma, smo se pogovarjali z Danielo Ivanovo, direktorico za poslovni razvoj za centralno in vzhodno Evropo v podjetju Rakuten Viber z bogatimi izkušnjami v start-up in tehnoloških panogah.

Robotska kosilnica, ki pokosi še tako strmo parcelo

Svet se robotizira in tudi doma lahko že kar precej postorijo hišni roboti. Lahko posesajo in pomijejo tla, na vrtu pokosijo travo … A težava nastane, če imamo neravno parcelo ali celo strm klanec.

Tehnologija nas vsak dan preseneča in napreduje s svetlobno hitrostjo, zato tisti, ki to področje nekoliko bolj spremljamo, že poznamo kosilnice, ki so z lahkoto kos neravnim površinam. A kakšne vzpone dejansko zmorejo? Testirali smo kosilnico Automower 435X AWD iz Husqvarne, ki pokosi še tako strm klanec.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.


V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Google zabeleži našo lokacijo 340-krat na dan
  • To je novi Galaxy Note 10+
  • Prvi Walkman z brezžično povezavo Bluetooth

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več