Računalništvo, telefonija
25.04.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Poslovne rešitve danes in jutri

S pomočjo poslovnih aplikacij si lahko danes ne samo lajšamo opravil, ampak tudi optimiziramo delovne procese ali drugače, v krajšem času lahko storimo več in na boljši način.
Nova številka revije: Poslovne rešitve danes in jutri
Nova številka revije: Poslovne rešitve danes in jutri

Digitalizacija ni prinesla le sprememb pri nekaterih procesih, ampak je mnoge poslovne procese tudi združila in za kar nekajkrat pospešila v primerjavi s časom, ki so ga prej porabil zaposleni z ročnim delom. Si še predstavljate ročno računovodstvo ali dokumentni sistem, ki temelji na tako imenovanih fasciklih?

Verjetno vas večina pozna kratice, kot so CRM, HRM, BI, ERP in podobno. Tu gre za napredna orodja, ki podjetjem pomagajo, da so njihove odločitve hitrejše in boljše, saj je informacijska podpora za procese odločanja bolj izpopolnjena kot kadarkoli prej. Ta orodja v praksi omogočajo planiranje virov na ravni celotnega podjetja, kot je upravljanje z nakupi, upravljanje s prodajo, nadzor denarnih tokov, izdelava prednastavljenih poročil in grafov ter še mnogo več. Poleg tega se omenjena orodja uporabljajo tudi za upravljanje s strankami oziroma kupci, saj omogočajo hitro in učinkovito upravljanje z njihovimi podatki, računi, naročili in podobno.

Poslovnih rešitev na trgu je veliko, zato moramo biti pri njihovi izbiri še toliko bolj previdni. Če hočemo doseči največji možni učinek, moramo namreč izbrati tisto poslovno rešitev, ki bo pisana na kožo našemu poslovanju in našim poslovnim procesom.

Kako bo z avtorskimi pravicami na enotnem digitalnem trgu?

Evropska unija je potrdila za mnoge sporno direktivo o avtorskih pravicah in enotnem digitalnem trgu. Kaj se bo spremenilo oziroma kaj to pomeni v praksi, smo se pogovarjali z Jako Repanškom, specialistom za pravo in management medijev, komunikacij in digitalnega poslovanja.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Koliko podatkov porabi YouTube?
  • Bo novi Galaxy Note 10 na voljo v štirih različicah?
  • Zaposleni prisluškujejo pogovorom z Alexo

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več