Računalništvo, telefonija
14.11.2019 06:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Pri tiskanju je vse bolj pomembna varnost

Nova številka revije: Pri tiskanju je vse bolj pomembna varnost
Nova številka revije: Pri tiskanju je vse bolj pomembna varnost

Če je kdo tiskalnikom z razvojem tehnologije in brezpapirnega poslovanja napovedoval konec, se je pošteno zmotil. Tiskalniki so še vedno nujna oprema vsake pisarne, danes pa dajejo proizvajalci velik poudarek na varnosti. Nepridipravi lahko namreč vidijo prav vse, kar gre skozi vaš printer, zato je zaščita nujna.

Čeprav je tiskanje med običajnimi uporabniki zaživelo šele v digitalni dobi, se je vse začelo že sredi 15. stoletja, ko je Johann Gutenberg postavil smernice, ki so pripeljale do sodobnega načina tiskanja.

Tiskanje je dandanes s pomočjo novih tiskarskih tehnik in bolj dovršenih tiskalnikov postalo center ne-spletnih marketinških aktivnosti. Je tudi vedno bolj strokovna dejavnost, ki zahteva veliko raznovrstnih spretnosti. Po drugi strani pa so tiskalniki za domačo rabo postali bolj enostavni, večopravilni in relativno poceni, zato ne preseneča, da jih še vedno najdemo skorajda v vsakem stanovanju.

Prenosne baterije in vse, kar moramo vedeti o njih

Poglejmo, kaj vse je potrebno upoštevati ob nakupu prenosne baterije in katere so tiste, ki bi lahko bile prava izbira glede na naše želje in potrebe.

Vsak “power bank” oz. prenosna baterija napolni telefon, vendar ostaja vprašanje, katere so za nas najboljše. Ob upoštevanju pomembnega faktorja – cene. Mogoče bi si večina ljudi mislila: “Pa saj so vsi isti, napolnijo telefon in to je praktično vse, kar zmorejo.” Dejstvo je, da niso vsi “power banki” isti in še zdaleč niso vsi enako kakovostni. Tako kot povsod drugod na področju potrošniške tehnologije, imamo tudi pri prenosnih baterijah dražje in cenovno ugodnejše različice, pogosto pa se zgodi, da – tako kot drugod – (pre)plačamo blagovno znamko. Kljub splošnemu prepričanju je pri prenosnih baterijah potrebno biti pozoren na kar nekaj faktorjev.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Pri Microsoftu preizkušajo štiridnevni delovnik
  • GoPro z novo 360° kamero
  • Telefon s fotoaparatom ločljivosti 108 milijonov slikovnih točk

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50