Računalništvo, telefonija
08.11.2018 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: S pametnim domom na dolgi rok tudi varčujemo

Dobili smo pametne telefone, pametne ure, vrhunec vsega pa so pametni domovi. To so domovi s kopico pametnih naprav, ki o vas vedo več kot vi sami in se iz vaših dnevnih navad učijo naprave upravljati po vaših željah. Zveni neverjetno? Pa ni.
Nova številka revije: S pametnim domom na dolgi rok tudi varčujemo
Nova številka revije: S pametnim domom na dolgi rok tudi varčujemo

Pametni domovi so prihodnost, v naša življenja pa vstopajo že danes. Prinašajo več udobja in večjo varnost. Poznamo od pametne bele tehnike, zvočnikov, senčil, luči, prezračevanja, do pametnih vtičnic, kamer in še bi lahko naštevali. Poleg samih kamer celovit varnostni sistem lahko nudi še senzorje za dim, senzorje za primere razlitja vode, za temperaturo, vlago, pa tudi senzorje gibanja. S takšnim domom je na dolgi rok možno tudi privarčevati pri električni energiji, saj optimizira porabo in tako oklesti manj družinskega proračuna kot sicer.

Pametna tehnologija torej uporabnikom sporoča vrsto informacij o stanju domov, hkrati pa lahko stanovalci nadzorujejo vse povezane naprave, pogosto tudi kar preko aplikacije na mobilnem telefonu, tablici ali osebnem računalniku.

Pametni domovi spreminjajo dojemanje varnosti, udobja in same kakovosti življenja. Primerni so tako za tehnološke navdušence in družine, kot za starejše, saj je marsikatero opravilo v takšnem domu lažje oziroma ga dom opravi kar sam.

Vas zanima še, kaj vse bo omogočalo 5G orežje? V novi številki Računalniških novic pišemo, kako bomo lahko s to najnovejšo tehnologijo prenašali HD, UHD in 4K ter 8K videoposnetke v manj kot sekundi. Prav tako bo takšna hitrost prišla zelo prav pri uporabi virtualne resničnosti, samovozečih avtomobilov, kot tudi pri pametnih domovih in dostavi naročil z droni.


Več vsebin lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • So Googlu šteta leta?
  • Kako bodo policisti ustavili avtomobil brez voznika
  • Na svetovni splet povezanih že več kot 4 milijarde ljudi

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več