Računalništvo, telefonija
08.10.2020 06:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Sodobne tehnologije na področju skrbi za zdravje in prostega časa

Nova številka revije: Sodobne tehnologije na področju skrbi za zdravje in prostega časa
Nova številka revije: Sodobne tehnologije na področju skrbi za zdravje in prostega časa

Zdravje je na določenih področjih že ves čas povezano s tehnologijo, na drugih to šele postaja. Dejstvo pa je, da v zdravstvu in skrbi za zdravje tehnologija igra vse pomembnejšo vlogo.

Od medicinske informatike, operacij oči, ergonomskih pripomočkov, on-line oziroma spletnih vadb, 3D tiskalnikov do vrste ostalih pripomočkov, kot so pametne ure, ki nas opominjajo, kako živeti zdravo … Vse to dokazuje, da gresta zdravje in tehnologija z roko v roki.

Testirali smo Galaxy Note20 Ultra 5G: največ, kar lahko ponudi pametni telefon

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G je trenutno najboljše, kar Samsung premore in zagotovo eden boljših pametnih mobilnih telefonov na trgu. A takšna je tudi njegova cena.

Kar pri telefonu Galaxy Note20 Ultra 5G najprej pade v oči, so kamere na zadnji strani telefona, ki so nekako dvignjene iz ohišja samega telefona, delujejo robustno in se jih je treba kar nekoliko privaditi. A kamere se za to »pomanjkljivost« zlahka odkupijo z zmogljivostjo. Petkratni optični zoom, ki skupaj z digitalnim omogoča do 50-kratno povečavo, vam bo približal še tako oddaljen predmet. Ostrina je pri največji povečavi seveda temu primerna, a vseeno je rezultat precej impresiven.

Note20 Ultra 5G poganja operacijski sistem Android 10 z uporabniškim vmesnikom One UI 2.0, zato je uporabnikom rokovanje z njim bolj kot ne znano. Pohvali se lahko s procesorjem Exynos 990 in z 12 gigabajti delovnega pomnilnika oziroma RAM-a. Na testu smo imeli različico z 256 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, lahko pa so omislite tudi različico s 512 gigabajti. Ob teh specifikacijah, kjer je vsega prej preveč kot premalo, se lahko vprašamo, ali sploh še potrebujemo osebni računalnik.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Tesla obljublja avto za dobrih 20.000 evrov, večji doseg vozil …
  • Se nam obeta celo iPhone 12 mini?
  • Bomo v prihodnje plačevali kar z dlanjo?

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710