Računalništvo, telefonija
10.10.2019 06:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Tudi Slovenci razvijamo napredne rešitve

Nova številka revije: Tudi Slovenci razvijamo napredne rešitve
Nova številka revije: Tudi Slovenci razvijamo napredne rešitve

Vsi poznamo največja in najuspešnejša tehnološka podjetja iz tujine – razvijalce naprednih rešitev, ki nam lajšajo delo in življenje. Kaj pa pri nas? Tudi Slovenci imamo uspešna podjetja, nekatera tudi na globalni ravni predstavljajo gonilno silo tehnološkega napredka.

Slovenci smo nadpovprečno inovativen narod in ne, ne gre zgolj za govorice. To je pokazala nedavna raziskava Svetovne organizacije za intelektualno lastnino (WIPO) in poslovne šole Insead. Slovenija na lestvici najbolj inovativnih držav namreč trenutno zaseda kar 31. mesto (Global Innovation Index) od skupno 129 držav.

Bomo v življenju preživeli slabih sedem let na družbenih omrežjih?

Dejstvo je, da se trendi na področju rabe družbenih omrežij iz leta v leto spreminjajo. Zanimivo je opazovati, kako mlajše generacije sprejemajo nove in že obstoječe aplikacije ter kako se njihov način rabe razlikuje od generacij njihovih staršev. Torej, katere so danes tiste aplikacije oziroma družbena omrežja, ki uporabnikom predstavljajo glavne komunikacijske kanale?

Se morda spominjate, kako je bilo pred 10 leti, ko so strokovnjaki s področja sociologije in psihologije opozarjali na vse nevarnosti in pasti, ki jih prinašajo družbena omrežja? Facebook je ravno v tistem času postal ena največjih inovacij vseh časov in za seboj potegnil nemalo število odprtih vprašanj. Ste se kdaj vprašali, kako zelo so se spremenila naša življenja od prihoda Facebooka, Twitterja, Instagrama in ostale druščine?

Ali zares potrebujemo kamero z 48 milijoni slikovnih točk?

Kamera z 48 megapiksli postaja na področju mobilne telefonije skorajda že standard, ne glede na to, koliko stane telefon. Vprašanje pa je, ali na napravah resnično potrebujemo takšno kamero?

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Android: 11 let sistema, ki je spremenil svet
  • NASA preizkuša svoje prvo električno letalo
  • Microsoft presenetil s prepogljivim telefonom

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več