Računalništvo, telefonija
02.11.2017 10:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi dodatek, s katerim resnično občutite navidezno resničnost

Novi dodatek, s katerim resnično občutite navidezno resničnost
Novi dodatek, s katerim resnično občutite navidezno resničnost

Si predstavljate, da igrate igro in na lastni koži občutite veter, ki piha med tem, ko se sprehajate po svetovih onstran resničnega? Ekipa strokovnjakov, ki jo vodi Paige Pruitt, soustanoviteljica in vodja tehnološkega razvoja podjetja Weasel Labs, je prišla na idejo, da bi naredili ZephVR produkt, ki bi ga igralci nosili med igranjem Playstation VR iger, v tem primeru natančneje igre London Heist. V tej igri je scena, kjer se igralec mora nagniti iz drvečega vozila in postreliti nekaj zlobnežev.

Med igranjem igre je izvedla ta manever in povem po naključju je postavila glavo pred ventilator. Sama je bila povsem osupla nad pristnostjo uporabniške izkušnje, kajti povsem zares je imela občutek, da se vozi v avtomobilu in moli glavo iz okna. “Takoj po tem me je poklicala”, se spominja soustanovitelj podjetja in glavni izvršni direktor Sean Spielberg. “Njena reakcija je bila neverjetna, kajti enostavno se ni mogla pomiriti, kako resnično je bilo občutiti veter v laseh med igranjem virutalne igre”, je še dodal. Od tam naprej je prej omenjena ekipa začela razmišljati, kako bi lahko poustvarili ta moment, ki ga je doživela Pruittova.

Spomnili so se dveh 40-milimetrskih ventilatorjev, ki jih uporabniki lahko pritrdijo na katerikoli VR set, ki ga uporabljajo. Ti ventilatorji so postavljeni na mesta kot lahko vidimo na sliki, poskrbijo pa za občutek vetra med igranjem iger. Kickstarter kampanja za produkt ZephVR se začne 2. novembra in bo trajala kot po navadi 30 dni. Prvi cilj so si ustanovitelji zastavili pri 30.000 ameriških dolarjev. Za vse podpornike bo cena produkta ZephVR 49 ameriških dolarjev.

Če se morda sprašujete zakaj se je ekipa odločila za tovrstni produkt, je odgovor v prihodnosti. Analitično podjetje Greenlight Insights je napovedalo, da bo globalni VR trg do leta 2021 dosegel 74 milijarde ameriških dolarjev, kar pomeni, da bo trg rasel na letni ravno za 80%. Weasel Labs, ki spada pod HMC INQ inkubator v Santa Monici, vidi svoj produkt kot izboljšanje uporabniške izkušnje, ljudje naj bi s pomočjo tega izdelka še bolj zapopadli VR svet itd.

Spielberg trdi, da obstaja ogromno različnih možnosti, kjer lahko ZephVR prodre globoko v notranjost VR sveta. Samo predstavljajte si tek, padanje, letenje, streljanje, ekstremni vremenski pogoji, vožnje z vlaki smrti in še bi lahko naštevali. Vsi ljubitelji grozljivk in pripadajočih se iger si lahko verjetno prav tako predstavljate, kako realno in predvsem strašno bi bilo igranje ene od tovrstnih VR iger.

Kako daleč je izdelek?

“Protitp že imamo oz. natančneje dizajn prototipa, ki je pripravljen za proizvodnjo. Zgodba se bo začela na Kickstarterju”, pravi Spielberg. “Od tam naprej je naš cilj, da bi prvi kosi produkta bili nared za pošiljanje v roku šestih mesecev”, je še dodal.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več