Računalništvo, telefonija
30.10.2018 16:20
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi MacBook Air z Retina zaslonom

Glavna odlika novega prenosnega računalnika Apple MacBook Air je nedvomno zaslon!
Glavna odlika novega prenosnega računalnika Apple MacBook Air je nedvomno zaslon!

Pri podjetju Apple so na nedavni konferenci predstavili nadvse zanimiv prenosni računalnik MacBook Air, ki je pisan na kožo tudi zahtevnejšim uporabnikom. Ta je namreč kot prvi prenosnik te družine opremljen s 33,8-centimetrskim oziroma 13,3-palčnim Retina zaslonom ločljivosti 2,560 x 1600 slikovnih točk, kar pomeni, da je ločljivost prikaza slik kar štirikrat večja v primerjavi s prejšnjim modelom. Uporabnikom sta žal na voljo le dva priključka USB-C s podporo vmesniku Thunderbolt 3, na žalost pa tu ne bomo našli občasno uporabnega bralnika pomnilniških kartic.

Novi Apple MacBook Air bo kos tudi zahtevnejšim nalogam, saj so ga inženirji podjetja Apple opremili z Intelovimi procesorji Core i5 osme generacije, sistemskim pomnilnikom do kapacitete 16 gigabajtov in vgrajenim pomnilnikom z do 1,5 terabajta prostora. Napolnjena baterija novosti zagotavlja za okoli 13 ur avtonomije delovanja, všečno ohišje prenosnika, ki je za 17 odstotkov manjše in tehta zgolj 1,24 kilogramov, pa je izdelano iz 100 odstotkov recikliranega aluminija. Novost bo na voljo v treh barvnih odtenkih, in sicer v srebrni, zlati in seveda temno sivi.

Izboljšave prenosnega računalnika Apple MacBook Air se seveda poznajo tudi na maloprodajni ceni, saj je vstopna različica na ameriškem trgu vrednotena na preračunanih 1.055 evrov, kar pomeni, da bomo v evropskem prostoru zanj morali odšteti okoli 1.200 evrov. Vstopni model je opremljen z Intelovim procesorjem Core i5, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in zgolj 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov. Novost bo v ameriških trgovinah na voljo od 7. novembra naprej, Američani pa lahko prednaročila oddajo že danes.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35