Računalništvo, telefonija
25.06.2009 09:39
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novo obdobje inovacij mobilnega računalništva

Intel in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov.
Intel in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov.

Intel

in Nokia sta najavila dolgoročno partnerstvo pri razvoju novega razreda mobilnih računalniških naprav na arhitekturi Intel Architecture in arhitektur naborov čipov. Ti bodo združevali zmogljivost hitrih računalnikov in širokopasovne mobilne komunikacije ter vseprisotno internetno povezljivost.

Podjetji bosta v okviru partnerstva vzpostavili novo mobilno platformo, ki bo presegala današnje pametne telefone, prenosne računalnike in mini prenosnike, ter omogočila razvoj nove vrste inovativne strojne in programske opreme ter storitev mobilnega interneta.

Skupna prizadevanja vključujejo tudi sodelovanje pri več odprtokodnih programskih projektih, Intel pa bo kupil tudi Nokiino licenco za modem HSPA/3G, ki jo bo uporabil v bodočih izdelkih.

Tehnološki razvoj in sodelovanje pri več projektih odprtokodne programske opreme sta usmerjena v razvoj skupnih tehnologij za platforme projektov Moblin in Maeno, ki bosta zagotovila operacijske sisteme Linux za prihodnje mobilne računalniške naprave. Podjetji bosta koordinirali sodelovanje v odprtokodnih projektih, kot so oFono, ConnMan, Mozilla, X.Org, BlueZ, D-BUS, Tracker, Gstreamer in PulseAudio.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847