Računalništvo, telefonija
05.03.2015 10:40
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nvidia Titan X: Grafična kartica za igre presežkov

Prve grafične kartice za napredno procesiranje računalniške grafike in ustvarjanja navidezne resničnosti Nvidia Titan X bodo naprodaj že leta 2016.
Prve grafične kartice za napredno procesiranje računalniške grafike in ustvarjanja navidezne resničnosti Nvidia Titan X bodo naprodaj že leta 2016.

Ker ljubitelji računalniških iger postajajo iz dneva v dan bolj zahtevni, je izvršni direktor podjetja Nvidia udeležencem konference GDC (Game Developer Conference) obljubil, da bodo ti kmalu deležni grafične kartice, ki naj bi jim zagotovila celovito navidezno izkušnjo. Novost naj bi prinesla najbolj napredno procesiranje računalniške grafike in ustvarjanja navidezne resničnosti, kar bo programskim hišam seveda omogočilo izdelavo iger, ki bodo na las podobne resničnemu svetu. Zaradi tega ne preseneča, da pri pripravi novosti sodelujejo tudi vodilna podjetja na področju računalniških iger in navidezne resničnosti, med njimi pa gre izpostaviti predvsem Epic Games, Weta Digital in Oculus.

Prve grafične kartice za napredno procesiranje računalniške grafike in ustvarjanja navidezne resničnosti Nvidia Titan X bodo postale resničnost v teku naslednjega leta, prve prototipe pa lahko pričakujemo že proti koncu letošnjega leta. Tovrstne grafične rešitve naj bi bile opremljene z grafičnimi jedri z več kot osmimi milijardami tranzistorjev in grafičnim pomnilnikom kapacitete vsaj 12 gigabajtov, kar bo seveda omogočalo poganjanje grafičnih iger pri največji ločljivosti z vsaj 90 sličicami na sekundo. Tovrstne grafične kartice bodo seveda namenjene najzahtevnejšim ljubiteljem računalniških iger, njihove maloprodajne cene pa bi se lahko v evropskem prostoru gibale tudi okoli 3.000 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več