Računalništvo, telefonija
15.01.2018 16:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zgodil se je napad na Havaje

Tokrat je zaradi napake zaposlenega, kateri je po pomoti poslal sporočilo, da je zvezdna država Havaji pod napadom Severne Koreje prišlo do vsestranske panike.
Sporočilo o napadu
Sporočilo o napadu

Okrog 19:07 po lokalnem času, to soboto je zaposlen po pomoti posredoval vsem prebivalcem in obiskovalcem prav grozljivo sporočilo. Namreč, navedel je, da je otočje pod napadom Severne Koreje in da naj takoj poiščejo zavetje.

Sporočilo je povzročilo totalno paniko in kaos. Oblasti so potrebovale celih 38 minut, da so javnosti nato na vse možne načine zatrjevale, da gre samo za pomoto in nič ne grozi otočju.

Tako so se ljudje zatekali v najbližja zavetja, kot tudi v kleti. Na cestah in na ulicah je zavladala panika.

Ajit Pai, eden izmed vodilnih pri zvezni direktivi za komunikacije FCC, je dejal, da je to nesprejemljivo. Tudi čakanje več kot 38 minut za oblasti, da so se na napako odzvale je stvar le še poslabšalo, je dodal.

Guverner otočja, je po opravičilu dodal, da je zaposleni po pomoti pritisnil napačen gumb, zato je bilo sporočilo razposlano vsem. Sporočilo je tako pripravljeno za vsak primer, saj so Havaji dokaj blizu Severni Koreji in je v primeru resne grožnje, zgolj potrebnih 20-30 minut, da raketa prileti iz Koreje na Havaje.

Napaka je tudi ta, da niso imeli nobenega pripravljenega sporočila, za primer, da je šlo za napako ali da je grožnja nična.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več