Računalništvo, telefonija
11.10.2017 19:30
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oglejte si bogastvo prvega moža Amazona, Jeffa Bezosa

Medina (Washington)
Medina (Washington)

Brez slabe vesti lahko povemo, da ima Jeff Bezzos, ustanovitelj in glavni izvršni direktor Amazona, denarja na pretek. Po zadnjih ocenah naj bi bil vreden več kot 84 milijard ameriških dolarjev, v lasti pa ima kar 17 % Amazonovega imperija. O tem tehnološkem gigantu smo že veliko pisali, o raznih projektih, uspehih, aferah, veliko ljudi pa se verjetno sprašuje, kje tako vpliven mož kot je Jeff Bezos preživlja čas z družino in kje se sprošča. Kljub temu, da je sedež podjetja v Seattlu, v zvezni državi Washington, ima Bezos kar 5 “domov” po celi državi. Kot zanimivost lahko dodamo še podatek, da je Bezos 25. največji lastnik zemlje v ZDA. Za vas smo izbrskali 5 posestev, ki jim Bezos pravi “dom”.

Medina (Washington)

Na prvi fotografiji lahko vidimo sosesko v mestu Medina (Washington), kjer Bezos poleg velikanov kot je recimo Bill Gates poseduje dve vili, ki se razprostirata na skoraj 22.000 kvadratnih kilometrih. Po podatkih Wall Street Journal-a je za dotični hiši leta 1998 plačal dobrih 10 milijonov ameriških dolarjev. Eno od domovanj obsega približno 2.000 kvadratnih metrov in vključuje 5 spalnic, 4 kopalnice, ogromno garažo in še bi lahko naštevali. Druga hiša, če temu sploh lahko rečemo hiša, se razteza na približno polovici površine, prav tako pa ponuja 5 razkošnih spalnic in 4 kopalnice. Kot lahko vidimo na fotografiji se posestvo nahaja ravno na obali jezera Washington, je pa Bezos leta 2010 posestvo popolnoma obnovil, za kar je porabil slabih 30 milijonov dolarjev. K vsemu že obstoječemu razkošju je dodal še garažo za čolne, kupil pa naj bi tudi del obale.

Beverly Hills (California)

Bezos je to vilo v španskem stilu kupil leta 2007 za 24,45 milijonov ameriških dolarjev. Ulica, v kateri je hiša postavljena, je pravi magnet za zvezdnike vseh vetrov, saj so po poročanju portala Business Insider tukaj živeli Jimmy Stewart, Donna Reed in Walter Matthau. Bezos uživa v sedmih spalnicah in sedmih kopalnicah, revija Dream Homes Magazine pa piše, da je na posestvu še podzemno teniško igrišče z reflektorji, ogromen bazen, okolico krasijo štiri fontane in garaža za 6 avtomobilov.

Kot kaže Bezosu prva hiša ni bila dovolj, zato je lansko leto, julija kupil še eno hiš s štirimi spalnicami, in sicer za 12,9 milijonov. Kot lahko vidimo na sliki je druga hiša takoj zraven prve, je pa Bezosovo posestvo daleč največje v soseski.

Van Horn (Texas)

Ko je Bezos odraščal, je večino časa preživljal na ranču starih staršev zunaj mesteca Cotulla (Texas). Sedaj si želi svoji družini ponuditi enako izkušnjo in zato je kupil ogromen ranč na sliki 4. Prejšnji lastnik naj bi v ranč vložil milijone za renovacije, ohranil pa je stari, vendar sedaj prenovljeni bunker, ki ponuja spalne prostore za 12 ljudi.

Posestvo je med drugim tudi baza podjetja Blue Origin, Bezosovega zasebnega podjetja, ki spada med večje konkurente Muskovega podjetja Space X. Blue Origin se je vpisal v zgodovino leta 2015, ko uspešno izstrelil raketo za večkratno uporabo, New Shepard. Glavni cilj Bezosa s podjetjem Blue Origin je, da bi postal prvi ponudnik vesoljskega turizma. Potnike bi vozil po vesolju, vse skupaj pa si Bezos želi izpeljati do aprila 2019.

Washinton, DC

Bezos je tale bivši tekstilni muzej v Washingtonu, v soseski Kalorama, kupil leta 2016, za 23 milijonov ameriških dolarjev. Zgradba ima prav posebno vrednost, saj zgodovina muzeja sega v leto 1912 in si je s tem prislužil posebno mesto v Nacionalnem registru historičnih mest. Kot smo že prej omenili, Bezo izbira najboljše soseske in tudi v tem primeru ni nič drugače. Obamovi imajo v neposredni bližini v lasti domovanje za 5,3 milijona dolarjev, prav tako pa sta se ravno pred kratkim v isto ulico priselila še Ivanka Trump in Jared Kushner.

Manhattan

Leta 1999 je Bezos kupil 3 stanovanja v zgradbi Century building (25 Central Park West, New York). Za nakup je odštel 7,65 milijona dolarjev, s tem pa si je zagotovil eno najbolj vročih lokacij New Yorka.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več