Računalništvo, telefonija
13.01.2018 17:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Omejite dostop do spletne kamere

Tudi po nedavnih poročanjih, da lahko vladne službe vohunijo za nami preko spletnih kamer, še ne pomeni, da je nujno prekrivanje le-teh, da se uspešno ubranimo pred nadzorom.
Zaščitite kamero pred nepridipravi
Zaščitite kamero pred nepridipravi

Če smo do sedaj lepili preko kamere samolepilni trak ali kupovali drugačne pripomočke, lahko to sedaj naredimo tudi programsko. Tako je podjetje Avast, eno izmed zelo priljubljenih na trgu protivirusnih programov za računalnike in mobilne naprave predstavilo dodatek, ki programsko prepreči nepooblaščeno uporabo spletne kamere.

Za vse tiste, ki še ne veste za kaj se gre, je pred leti prišla v javnost novica, da lahko vladne agencije in nepridipravi dobijo dostop do vaše spletne kamere, tudi tako, da se ne vklopi luč zraven kamere, tako da se žrtev sploh ne zaveda, da jo nekdo gleda oziroma nadzira.

Z novim programom, pa lahko to preprečimo z preprostim vklopom te možnosti, ki nas takoj obvesti, če kdo zunaj našega domačega omrežja, želi pridobiti oziroma ima dostop do naše spletne kamere, ter seveda tak dostop takoj zavrne in ga blokira.

Imajo pa tudi možnost za tiste, ki ste zelo paranoični, saj lahko z enim samim klikom onemogočite spletno kamero, tako da odstranite gonilnike za njeno delovanje, tako se računalnik sploh ne zaveda, da ima priklopljeno tudi spletno kamero.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več