Računalništvo, telefonija
07.07.2020 20:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

OnePlus, majhno tehnološko podjetje, ki pripravlja “super poceni” 5G telefon

OnePlus, majhno tehnološko podjetje, ki pripravlja "super poceni" 5G telefon - kaj vse je o telefonu znanega?
OnePlus, majhno tehnološko podjetje, ki pripravlja "super poceni" 5G telefon - kaj vse je o telefonu znanega?

OnePlus je letos že izdal dva pametna telefona: OnePlus 8 in OnePlus 8 Pro. Zdaj pa pripravljajo nekaj, kar trg mobilnih telefonov še ne ponuja, in sicer cenovno ugoden 5G pametni telefon, OnePlus Nord. Po zadnjih napovedih bi naj novi 5G telefon stal manj kot 500 ameriških dolarjev (preračunanih 440 evrov).

Za razliko od modelov OnePlus 8 in OnePlus 8 Pro bi naj Nord predstavljal vrnitev k začetkom poti OnePlusa, ko je Samsungu, Applu in in ostalim velikim igralcem na trgu mešal štrene predvsem z cenovno ugodnimi pametnimi telefoni. V zadnjem času je OnePlus nekoliko spremenil smer in začel proizvajati dražje naprave, celotna industrija pa se vse bolj usmerja k cenejšim telefonom.

Če so govorice in razne napovedi vsaj približno točne, lahko od OnePlusa zdaj pričakujemo telefon, ki bo stal slabih 450 evrov, kar se tiče specifikacij pa bi lahko konkuriral iPhonu 11 Pro, Samsungu Galaxy S20 in ostalim napravam v tem razredu.

Pa si poglejmo vse, kar je do tega trenutka znanega o novem OnePlus Nord, ki naj bi izšel že ta mesec.

Cena telefona: slabih 450 evrov

Eden najbolj zanimivih potrjenih podatkov o novem OnePlus Nord je cena naprave. OnePlus je pred kratkim objavil “video iz zakulisja”, kjer je predstavil zgoraj zapisano ceno telefona. To bi OnePlus Nord postavilo ob bok iPhonu SE in Samsungu Galaxy A71 5G, ki sta oba v podobnem cenovnem razredu.

Pričakujemo tehnologijo 5G in procesor Qualcomm 765G

OnePlus Nord bo podpiral 5G tehnologijo, s postavljeno ceno pa bo postal eden najcenejših pametnih telefonov s podporo 5G. Soustanovitelj OnePlusa, Carl Pei, je 5G tehnologijo in model procesorja potrdil za spletni portal TechRadar. OnePlus bo tako eden redkih proizvajalcev pametnih telefonov, ki bodo ponudili cenovno bolj dostopen 5G model, poleg recimo TCL-ja, ki je v začetku leta izdal TCL 10 5G za slabih 380 evrov. Zavedati se moramo, da večina 5G pametnih telefonov stane 1000 evrov in več.

Telefon bo verjetno krasil preprost dizajn

Kljub temu, da OnePlus uradno še ni pokazal telefona, imamo ravno zaradi številnih govoric in špekulacij precej dobro predstavo, kako bo OnePlus Nord izgledal. Spletni portal True Tech naj bi prišel do dizajna telefona, ki je zelo preprost, v zgornjem delu naj bi bili sprednji kameri, po zadnjih napovedih pa naj bi ekran bil 6,4-inčni (16,25-centimetrski). Še enkrat opozarjamo, da gre zgolj za govorice, vprašanje pa je, kako točne so, glede na to, da je True Tech napovedal procesor MediaTek, medtem ko je TechRadar potrdil Qualcommov čip.

V videu, ki ga je objavil OnePlus, Matthias Czaja pravi: “Vizualna identiteta bo črpala inspiracijo iz skandinavskega dizajna. Označimo jo lahko kot zelo čisto, mirno, moderno in minimalistično“.

Napovedujejo se tri zadnje in dve sprednji kameri

Skoraj zagotovo lahko pričakujemo več kamer tako na sprednji kot na zadnji strani telefona. Spletna trgovina DesiDime je objavila novico, da naj bi nekateri uporabniki prejeli vprašalnik o OnePlus telefonih, glavno vprašanje pa je bilo, ali bi kupili OnePlus telefon, če bi ta imel trojno kamero s 64MP, 16MP in 2MP senzorji. Poleg tega je Android Central objavil, da naj bi OnePlus Nord imel dve “selfie” kameri: eno z 32MP senzorjem in drugo z 8MP senzorjem.

OnePlus Nord prihaja že ta mesec

OnePlus že sprejema prednaročila za OnePlus Nord, in sicer v treh “valovih”. Prvi se je začel 1. julija, OnePlus pa je razprodal vse naprave, namenjene za prvi val, drugi val se začne 8. julija, tretji pa 15. Glede na predstavljeno časovnico se zdi povsem verjetno, da bi OnePlus Nord lahko tudi uradno izšel nekje v času tretjega vala prednaročil.

Nord pa ne bo izšel v ZDA, kar je potrdil tudi glavni izvršni direktor podjetja, Pete Lau. Prvi destinaciji novega telefona sta Evropa in Indija. Sčasoma pa naj bi Nord – ali ena od njegovih različic – izšel tudi v ZDA. Na OnePlus forum je Lau zapisal: “Brez skrbi, tudi za Severno Ameriko pripravljamo pametne telefone, ki bodo denarnici bolj prijazni“.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več