Računalništvo, telefonija
14.02.2013 16:44
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Osem nasvetov za uspešne spletne zmenke

Ker danes zaradi velike konkurence dobro izpolnjen profil in lušne fotografije niso več dovolj, si v poglejmo tehnike in metode, kako nekoga prepričati v zmenek v živo. Če boste k temu dodali še kanček vaše izvirnosti, imate vse možnosti, da boste večer preživeli v dvoje.
Osem nasvetov za uspešne spletne zmenke
Osem nasvetov za uspešne spletne zmenke

Iskanje sorodne duše je lahko dolgotrajen proces, za katerega sploh ni nujno, da se konča pravljično. Ker pa se spletnih zmenkarij poslužuje že več kot 100-tisoč Slovenk in Slovencev ter so ti dejavni predvsem na družabnih omrežjih in zmenkarskih portalih, je ključnega pomena, da se pri iskanju sorodne duše nadvse potrudimo, saj v nasprotnem primeru nikoli ne bo prišlo do zmenka v živo.

Ker danes zaradi izjemno velike konkurence dobro izpolnjen profil in lušne fotografije niso več dovolj, si v nadaljevanju poglejmo tehnike in metode, kako nasproten spol prepričati v zmenek v živo. Če boste k temu dodali še kanček vaše izvirnosti, imate vse možnosti, da boste večer preživeli v dvoje.

1. Profil naj bo privlačen za nasprotni ali isti spol

Če se želimo prikupiti nasprotnemu ali istemu spolu, moramo kakopak pripraviti profil, ki bo njemu ali njej po godu in ne nam. Zato bo najbolje, če svoj profil pokažemo prijatelju ali prijateljici nasprotnega oziroma istega spola in ga poprosimo za oceno in predloge, kako profil narediti še zanimivejši in privlačnejši. Več prijateljev oziroma prijateljic kot nam bo tu priskočilo na pomoč, privlačnejši naj bi postal naš profil na družabnem omrežju.

2. Več stikov, večja možnost za zmenek

Iskanje partnerja poteka na enak način kot iskanje zaposlitve, kar pomeni, da vseh naših upov ne smemo polagati zgolj na eno osebo. Kljub temu moramo osebe izbirati selektivno, saj masovno pošiljanje sporočil ne bo obrodilo želenih sadov. V tem primeru namreč sporočila postanejo bolj kot ne neosebna, saj vsi dobijo enako sporočilo z enako vsebino, kar je odličen recept za neuspeh.

3. Laž ima kratke noge

Navajanje lažnih podatkov, kot so na primer starost, teža, višina, materialni status in podobno je najslabše, kar lahko naredite pri iskanju partnerja, saj bodo laži prej kot slej prišle na plano in vaše zveze bo s tem v trenutku konec. Prav tako ne objavljajte fotografij, na katerih ste videti bolj vitki ali bolj postavni kot ste v resnici, saj bo razočaranje ob prvem srečanju še toliko večje. Na družabnih omrežjih zato objavljajte le fotografije, ki odsevajo vaš pravi značaj.

4. Visokokakovostne fotografije so ključ do uspeha

Avtoportreti z mobilnim telefonom, posneti v ogledalu ali v avtomobilu, ne bodo navdušili nikogar. Občutno več možnosti za uspeh boste imeli z objavo fotografij, kjer boste nosili oblačila živahnih barv in v katerih boste izžarevali energijo. Te vas bodo namreč ločile od zdolgočasene množice. Profilu priložite od štiri pa do največ sedem visokokakovostnih fotografij.

5. Stopite iz svojega udobnega območja

Iskanje partnerja, ki vam bo ustrezal do potankosti, je utopija. Na začetku odnosa dajte priložnost tudi osebam, ki morda v celoti ne ustrezajo vsem vašim »zahtevam«, saj boste s tem lahko spoznali, da so vam všeč tudi stvari, za katere prej ne bi niti pomislili. Ekstremi tudi tu seveda niso priporočljivi.

6. Bodite kratki, jedrnati in usmerjeni

Zaradi velikega števila kandidatov in pomanjkanja časa je ključnega pomena, da je vaš opis na družabnem omrežju kratek in jedrnat. Strokovnjaki priporočajo, naj bo profil tak, da ga je mogoče v celoti pregledati v minuti ali dveh. Dva odstavka sta ponavadi dovolj, pri čemer v prvem opišite sebe, v drugem pa kakšnega partnerja si želite. Vsako dolgovezenje vam bo zgolj škodilo.

7. Ne odstopajte od vaših temeljnih načel

Neglede kako obupano si želite najti partnerja, nikoli ne odstopajte od vaših temeljnih načel, sicer bo zveza že vnaprej obsojena na propad. Če na primer nočete partnerke ali partnerja, ki že ima otroke, to dosledno upoštevajte.

8. Od partnerja vas loči zgodba

Najboljši način, da se predstavite je, da napišete zanimivo zgodbo, s katero boste izstopali iz množice in pritegnili več pozornosti. Namesto tega, da radi plavate, raje napišite, da ste nekomu s tem rešili življenje. Pri tem seveda navajajte le resnična dejstva, saj z lažmi ne boste prišli daleč.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več