Računalništvo, telefonija
21.10.2016 08:01

Deli z drugimi:

Share

Pametna otroška posteljica, ki sama poskrbi za vašega otroka

Pametna otroška posteljica, ki sama poskrbi za vašega otroka
Pametna otroška posteljica, ki sama poskrbi za vašega otroka

Spanje spada med najpomembnejše fizične aktivnosti človeka, še posebej dragoceno pa je v času majhnih otrok, ko zna biti vsaka minuta spanca novopečenih staršev zlata vredna. Pametna otroška posteljica bi morda lahko pripomogla na tem področju, vendar pa se pojavlja vprašanje zdravja in vpliva bližine elektronike na otroka.

Pametna posteljica Snoo, Kalifornijskega “start-upa” Happiest Baby, je nastala v sodelovanju dizajnerjem Yvesom Béharjem in njegovim studiom Fuseproject. Nastajala je dobrih 5 let, kar kaže na to, koliko dela in kako zelo natančno je narejena pametna posteljica Snoo. “Ciljna skupina” posteljice so dojenčki – od novorojenčkov, do malčkov starih 6 mesecev. Snoo pa je opremljena s super-moderno leseno podlago in elegantno blagovno oblogo, skozi katero lahko vidimo, kar je seveda namenjeno staršem, da neprestano vedo kaj se dogaja z njihovim otrokom.

Kaj je na posteljici Snoo tako “pametnega”? Mikrofoni in senzorji, ki so vgrajeni v robotsko posteljico detektirajo kdaj otrok joče ali se premika – torej je definitivno buden. Posteljica se bo po tem začela tresti – starši lahko določijo natančno hitrost – in (po možnosti) nazaj uspavala otroka. Ustvarjalci so razmišljali tudi o varnosti, in sicer bo Snoo posteljica reagirala zgolj v primeru, ko bo dojenček zavarovan v bombažnem “povoju” (na sliki).

Snoo je opremljena tudi z zvočniki in starši lahko kot enega načinov uspavanja ali interakcije z otrokom poskusijo tudi z petjem ali zgolj pomirjujočimi glasovi. Celotna zadeva deluje preko Wi-Fi povezave, vendar zaskrbljeni starši nič bat, kajti med otrokom in radijskim modulom je postavljen Wi-Fi “ščit”, poleg tega pa lahko seveda Wi-Fi povezavo kdajkoli prekinemo.

Aplikacija Snoo, ki jo naložijo starši na svoje pametne telefone, spremlja vzorce spanja, vendar je tisto kar je največja prednost aplikacije (v kombinaciji s posteljico) to, da staršem ni potrebno vsakič znova vstajati, ko se otrok zbudi. Seveda bodo določeni rekli, da ena aplikacija in “umetno tresenje” posteljice ne more zamenjati prave starševske ljubezni in skrbi, ampak spet drugi pa bi zagotovo pozdravili idejo pametne posteljice Snoo, saj staršem olajša opravljanje “sanjskega poklica”.

Cena pametne posteljice Snoo je precej vratolomna – dobrih 1000 eur – ampak ustvarjalci jo opravičujejo s tem, da gre dejansko za premium proizvod digitalnega starševstva.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več