Računalništvo, telefonija
01.05.2014 06:41
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna ročna ura z zaslonom v vlogi igralne palice

Koncept pametne ročne ure z zaslonom v vlogi igralne palice zaradi praktičnosti in vsestranske uporabnosti nedvomno obeta veliko!
Koncept pametne ročne ure z zaslonom v vlogi igralne palice zaradi praktičnosti in vsestranske uporabnosti nedvomno obeta veliko!

Pametne ročne ure so zaradi (pre)majhnega zaslona na dotik bolj kot ne neuporabne, saj uporabnikom med uporabo povzročajo veliko preglavic in ponujajo le omejen nabor možnosti, kar še posebej drži za tiste z nekoliko večjimi prsti. To je raziskovalno skupino ameriške univerze Carnegie Mellon spodbudilo k zasnovi izjemno zanimivega izdelka, kjer lahko kar celoten zaslon uporabljamo v vlogi vhodnega mehanizma. S premikanjem zaslona je namreč mogoče neposredno upravljati z nameščeno programsko opremo, in sicer na način, kot da bi uporabnik razpolagal s klasično igralno palico.

Koncept pametne ročne ure z zaslonom v vlogi igralne palice nedvomno obeta veliko, saj so raziskovalci ameriške univerze Carnegie Mellon dokazali, da je upravljanje s tovrstnimi napravami lahko povsem enostavna naloga. Trenutno žal še ni znano, kdaj bo tovrstna naprava na voljo tudi v prosti prodaji. Upajmo, da se bodo zanjo kmalu ogreli vsi vodilni proizvajalci pametnih ročnih ur, saj bi na ta način njihovi izdelki postali znatno uporabnejši. Kako se koncept pametne ročne ure z zaslonom v vlogi igralne palice obnese v praksi, pa si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma na spletni povezavi bit.ly/Carnegie_Mellon.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667