Računalništvo, telefonija
10.12.2017 18:00

Deli z drugimi:

Share

Pametni prstan za vaš najboljši spanec

Pametni prstan za vaš najboljši spanec
Pametni prstan za vaš najboljši spanec

Originalni, prvotni Oura Ring je bila super pametna, luskuzna naprava, ki je spremljala uporabnikovo počutje 24/7. Ne glede na to so bila mnenja glede dizajna naprave deljena, saj je bil izgled prstana milo rečeno staromoden. Novi Ouro Ring to spreminja in odpira novo poglavje, ki je že takole na prvi pogled veliko bolj moderno.

Kot lahko vidimo je novi dizajn bolj lahkoten, nekaj podobnega kt prstan Motiv Ring. V bistvu bi lahko rekli, da Oura Ring izgleda kot poročni prstan, saj je določene modele možno dobiti celo z diamanti. Že res, da novi prstan zgleda super, vendar ne smemo pozabiti na notranjost, ki je prav tako do potankosti dovršena. Tukaj seveda govorimo o tehnikalijah, ki bodo zadovoljile še tako zahtevne uporabnike, ki ne gledajo zgolj na izgled. Po pisanju portala Wareable naj bi Oura Ring spadal med najboljše kose nosljive tehnologije, ki so trenutno na trgu.

Senzorji, ki se nahajajo tako v notranjosti kot zunaj prstana, merijo telesno temperaturo, spalne ciikle, srčni utrip v mirovanju in spreminjanje srčnega utripa. Vse to lahko nenehno spremljamo v kompatibilni aplikaciji, ki je na voljo za iOS in Android naprave. Ta je ravno pred kratkim doživela zadnjo posodobitev, ki je celotno uporabniško izkušnjo povzdignila na višji nivo. Vsi podatki, ki jih aplikacija in prstan zbirata, so uporabniku na voljo, da lahko ta izboljša svoj spanec in se hkrati potrudi, da uredi svoj naravni srčni ritem, ki je eden ključnih faktorjev za kvaliteten spanec. Glede na to, da je srčni ritem neke vrste naravna ura v človeškem telesu, je glavni cilj prstana Oura Ring ta, da uporabniku pomaga najti pravo ravnovesje in čas, ko naj bi človek telovadil, jedel, spal in počival.

Kar se tiče dizajna obstajajo trije različni modeli prstana Oura Ring. Prvi je Heritage, ki je po poročanju podjetja, nadaljevanje oz. dediščina prvega, originalnega prstana Oura Ring. Ta prstan ima povsem raven zgornji del, ki je za odtenek drugačne barve od preostalega dela prstana. Ta barvna razlika daje občutek odbijanja, ki spominja na dizajn telefona Google Pixel.

Drugi prstan je model Balance, ki ponuja precej bolj sijoč dizajn. Na tem prstanu lahko vidimo majhen hribček, kot neke vrste greben. Za razliko modela Heritage, ki je na voljo v štirih različnih barvah – črni, srebrni, premium roza in modri – model Balance prihaja v treh barvnih različicah – črni, srebrni in premium roza barvi. Zadnji model je Balance Diamond, ki dejansko vsebuje diamante, kot pove že samo ime. Na sliki lahko vidimo, kako izpadejo ti diamanti na vrhu prstana. Vsi novi prstani so narejeni iz titana, kar je novost napram originalnemu modelu, prav tako pa so vsi vodoodporni do 100 metrov globine. Vodoodpornost je bila praktično nuijna, namreč uporabniki so kritizirali ravno to, da se ne morejo kopati s prstanom na roki. Po eni strani je to res ovira, saj se nam kaj hitro zgodi, da pozabim na naš prstan in nič hudega sluteč skočimo v vodo.

Novi Oura Ring prstan je na voljo v dveh cenovnih različicah: £251 za model Heritage in Balance ter £944 za Balance Diamond. Prve pošiljke prstanov bodo na voljo aprila 2018.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178