Računalništvo, telefonija
06.10.2016 13:10
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Patenti, da te kap: Google nam želi zlesti pod kožo – DOBESEDNO

US Patent and Trademark Office je samo ta teden izdal 5.426 patentov. Vsak patent doda kanček novega k znanju človeka. Ker pa enostavno ni mogoče predstaviti vseh, smo za vas s pomočjo portala PatentYogi izbrali 4 najbolj zanimive.
Patenti, da te kap: Google nam želi zlesti pod kožo - DOBESEDNO
Patenti, da te kap: Google nam želi zlesti pod kožo - DOBESEDNO

1. Googlova vsadljiva diagnostična naprava – Google želi spremeniti način, na katerega poteka diagnosticiranje krvi. Pred kratkim je megakorporacija vložila patent diagnostičnega sistema, ki bi spremljal fiziološke parametre človeka z analiziranjem krvi, znoja in žleznih tekočin, senzor pa bi bil vsajen v človekovo kožo. Omogočal bi pošiljanje in sprejemanje brezžičnih signalov, kar pomeni, da bi bil povezan z neko zunanjo napravo. Pred približno letom dni je Google demonstriral prototip pametne ure, ki je dizajnirana za medicinsko raziskovanje. Google X pametna ura bi tako bila idealna za usklajeno delovanje z vsadljivim senzorjem.

2. Ameriška vojska in optična komunikacija – Radiofrekvenčna komunikacija je sicer stalnica, ko govorimo o komunikaciji vojakov, vendar je lahko izsledljiva s strani sovražnikov, ki lahko nadalje prestrežejo poslane podatke. RF spekter je med drugim tudi omejen, kar pomeni, da je komunikacija lahko motena in tako škoduje vojakom.

Patent sistema optične komunikacije, ki je ideja ameriške vojske, temelji na lahki nosljivi tehnologiji (podobni Samsung VR-ju), ki bi vsebovala optični oddajnik z dvema ali več laserskimi sprejemniki in dvema ali več lahkimi oddajnimi diodami. Te bi pretvarjale avdio signale vojakov, kodirale signale in jih prenesle preko laserskih sprejemnikov. Ti bi sprejeli optični signal, ga dekodirali in končno pretvorili v avdio signal (alarm, glasovno sporočilo itd.). Prejemniki bi lahko recimo poslali dekodirano sporočilo na pametni telefon.

3. Googlovo interaktivno blago – Googlova Advanced Technology and Projects (ATAP) skupina razvija tehnologijo, ki bi “površine na dotik” naredila vseprisotne. Projekt se imenuje Jacquard. Google je razvil interaktivno blago, ki lahko procesira “dotik” tako, da se s temi podatki sproži določena funkcijoa na različnih napravah, ki so brezžično povezane na interaktivno blago. Na primer, uporabnik bo lahko preko interaktivnega blaga nadziral glasnost radia, sliko filma na televiziji ali bo enostavno izbral spletno stran na računalniku. Zahvaljujoč njegovi prilagodljivosti, je interaktivno blago brez težav integrirano v oblačila, torbice, kape itd. Ključna tehnologija, ki omogoča delovanje tega blaga, je prevodno vlakno, ki vključuje prevodno jedro z vsaj enoprevodno žico in vrhnjo plastjo, ki je zgrajena iz fleksibilnega vlakna, ki pokriva prevodno jedro. “Gesture manager” omogoča, da uporabnik z uporabo gest upravlja določene funkcije računalniških naprav.

4. Nepričakovano cepivo proti malariji – Ameriška vojska odpira novo fronto v boju proti malariji. Pred kratkim je ameriška vojska vložila patent, čigar glavna ideja temelji na multivalentnem cepivu proti malariji, ki naj bi bilo bolj učinkovito od dosedanjih strategij boja proti malariji – pa naj si bo to s cepivom, pesticidi ali drugimi zdravili. Patent predstavlja metode stimuliranja, induciranja in izboljševanja imunskega odziva na malarijo pri človeku. Zdravljenje okužbe se lahko začne ne glede na fazo med okužbo. Ena ali več doz cepiva lahko doseže redukcijo na začetku okužbe, napredovanju, cepivo lahko zmanjša njeno resnost, frekvenco, trajanje enega ali večih simptomov ali komplikacij, povezanih z malarijo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888