Računalništvo, telefonija
11.09.2015 06:46

Deli z drugimi:

Share

Pet »novosti«, ki si jih je iPhone 6S sposodil od mobilnikov Android

Mobilnika iPhone 6S in 6S Plus prinašata veliko »novosti«, ki so že dalj časa na voljo pri mobilnikih Android.
Mobilnika iPhone 6S in 6S Plus prinašata veliko »novosti«, ki so že dalj časa na voljo pri mobilnikih Android.

Podjetje Apple je pred kratkim predstavilo dva nova pametna mobilna telefona za leto 2015, in sicer iPhone 6S in iPhone 6S Plus (bit.ly/Apple-iPhone6S). Računalniški gigant je pri novincih v primerjavi s predhodnikoma prenovil strojno opremo, ki je hitrejša in učinkovitejša, uvedel nov način upravljanja preko tehnologije 3D Touch ter izboljša tako fotoaparat kot spletno kamero. Kljub temu pa si je podjetje Apple pri pripravi novincev kar nekaj »novosti« izposodil s strani mobilnikov, ki poganjajo operacijski sistem Android.

Zajem videoposnetkov v ločljivosti 4K

Podjetju Apple je z zamenjavo digitalnega fotoaparata vendarle uspelo uporabnikom ponuditi možnost shranjevanja videoposnetkov v ločljivosti 4K. Medtem ko je ta možnost za podjetje iz Cupertina novost, je ta že dalj časa na voljo pri vsaj 30 mobilnikih Android.

Bliskavica za prednjo kamero

Ko ni na voljo dovolj svetlobe za zajem kakovostnega selfija, uporabnikom Applovih mobilnikov iPhone 6S in iPhone 6S Plus na pomoč priskoči zaslon v vlogi bliskavice. Ta možnost je pri bogati paleti mobilnikov Android na voljo že dalj časa, nekateri pametni mobilni telefoni (na primer HTC in Motorola) pa imajo celo lastno bliskavico.

Ohišje iz aluminija družine 7000

Ker se je pametni mobilni telefon iPhone 6S Plus relativno enostavno upognil, je podjetje Apple pri izdelavni novega modela uporabilo trdnejši aluminij družine 7000. Tu dejansko gre za enako kovino, kot jo je uporabilo konkurenčno podjetje Samsung pri izdelavi ohišja za pametnih mobilni telefon Galaxy S6 Edge+.

Digitalna asistentka vedno na voljo

Digitalno asistentko Siri lahko uporabniki odslej prikličejo kar z glasovnim ukazom, saj je ta vedno na voljo oziroma je vedno v pripravljenosti. To možnost je sicer že vedla Motorola s pripravo pametnega mobinika Motorola Moto X, z njo pa razpolaga že bogata paleta pametnih mobilnih telefonov, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android.

Sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov

Podjetje Apple je pametna mobilna telefona iPhone 6S in iPhone 6S Plus vendarle opremila z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Pri tem velja omeniti, da se je prvi mobilnik Android opremljen z dvema gigabajtoma pomnilnika pojavil že leta 2012 (LG Optimus LTE II), današnji modeli pa razpolagajo s tremi gigabajti ali čelo štirimi gigabajti pomnilnika.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več