Računalništvo, telefonija
16.11.2019 15:00

Deli z drugimi:

Share

Plačevanje preko Facebook Pay

Plačila preko Facebooka, Messengerja, WhatsApp in Instagrama bdo odslej potekala preko Facebook Pay.
Plačevanje preko Facebook Pay
Plačevanje preko Facebook Pay

Plačevanje je bilo doslej mogoče le v Messengerju, pri Facebooku pa načrtujejo razširitev, ki bo plačevanje omogočala tudi znotraj njihovih drugih aplikacij, vključno z Instagramom in WhatsAppom.

Pred dnevi so v enem najpriljubljenejših družbenih omrežij na svetu javnosti naznanili, da se bo storitev imenovala Facebook Pay, sprva pa bo na voljo le ameriškim uporabnikom. Ti jo bodo lahko začeli uporabljati že ta teden.

Novost prinaša poenostavljen pogled v plačila in njihovo zgdovino na nivoju vseh Facebookovih aplikacij. Deborah Liu, podpredsednica Facebookovega oddelka za tržnico in trgovino je v blogu poudarila, “da bo plačevanje enostavnejše, hkrati pa zanesljivo in varno.”

Združevanje plačevanja na največjih družbenih platformah kaže na še večje težnje po njihovi povezavi, kljub določenim namigom, da jih Facebook kani drobiti. V javnost so pricurljale novice, da želijo poleg poenostavljenega plačevanja olajšati tudi pošiljanje sporočil med aplikacijami. Tako bi lahko sporočilo iz Messengerja poslali neposredno na WhatsApp ne da bi zamenjali aplikacijo. Prejšnji teden so pri Facebooku predstavili tudi nov logotip, ki oblikovno združuje funkcije aplikacij kot sta Instagram in WhatsApp.

Prizadevanja Facebooka za širitev plačil in trgovine na družbenem omrežju pa se že soočajo s kritikami, da niso storili dovolj za varovanje zasebnosti svojih uporabnikov, ki jih je skorajda že 2,5 milijarde. Naslednje leto načrtujejo, da bodo skupaj s partnerji lansirali kriptovaluto, imenovano Libra.

Za dostop do nove funkcije moramo v nastavitvah klikniti na možnost Facebook Pay. Na Messengerju bomo s storitvijo lahko pošiljali denar drugim uporabnikom, kupovali igre, vstopnice za dogodke in donirali.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več