Računalništvo, telefonija
17.04.2014 08:38

Deli z drugimi:

Share

Plačevanje z vašimi žilami

Alternativa gotovini in kreditnim karticam.
Plačevanje z vašimi žilami
Plačevanje z vašimi žilami

Večno čakanje v vrsti, ko oseba pred vami še tako majhen znesek plačuje s kreditno kartico, je ena izmed večjih slabosti nakupovanja v trgovinah. Tega so se zavedali tudi podjetniki iz Švedske, ki so v ta namen poiskali in razvili, po njihovem mnenju, ustrezno rešitev.

V nasprotju z ostalimi ponudniki naprednih plačilnih sistemov, ki večinoma slonijo na uporabi vašega pametnega telefona, so v podjetu Quixter razvili čitalnik vašega ožilja na dlani. Tako kot prstni odtis je tudi žilno omrežje unikatno in s tem primerno identifikacijsko sredstvo. Celoten postopek plačila tako traja zgolj nekaj sekund, ki so potrebne za identifikacijo uporabnika.


Pred tem je potrebno na blagajni vnesti zadnje štiri številke vaše GSM številke. Zamudna in nerodna aktivnost, ki je po mnenju odgovornih potrebna saj se z vnosom številke na zaslonu prikaže skupen znesek za plačilo. S tem bi se naj preprečile situacije, kjer bi potrošniki plačali več kot so sprva predvidevali.


V tem trenutku se nov način plačevanja postopoma uvaja na prodajnih lokacijah. K sodelovanju je Quixterju uspelo privabiti vse večje švedske banke in čas bo pokazal ali je plačevanje z dlanjo tista težko pričakovana alternativa gotovini in zastarelim kreditnim karticam.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več