Računalništvo, telefonija
09.02.2019 07:43

Deli z drugimi:

Share

Podjetje GoPro pred propadom rešuje akcijska kamera Hero 7

Akcijske kamere družine Hero 7 so po vsej verjetnosti rešile družbo GoPro pred stečajem.
Akcijske kamere družine Hero 7 so po vsej verjetnosti rešile družbo GoPro pred stečajem.

Prenosne akcijske kamere družbe GoPro so med adrenalinskimi odvisniki, ljubitelji športa in narave že dobro poznani. Njihovi izdelki so namreč odporni na padce, udarce in vodo. Kljub temu pa se je družba GoPro dalj časa nahajala v resnih finančnih težavah, ki jim ni bilo videti konca. Izgube so se merile že v milijonih evrov, povpraševanje po akcijskih kamerah GoPro pa je padalo kot za stavo.

Kot pa vse kaže si je družba GoPro konec lanskega leta vendarle opomogla, zasluge za to pa mnogi pripisujejo direktorju podjetja Nicku Woodmanu, ki si je plačo znižal na simbolični dolar mesečno, sprostitev 20 odstotkov delovne sile in opustitev trga brezpilotnih letal. V zadnjem četrtletju lanskega leta je napreč družba namreč ponovno dobičkonosna, saj je ustvarila dobiček v višini preračunanih 28 milijonov evrov. Zasluge za to pa seveda gre pripisati tudi odlični prodaji akcijskih kamer družine Hero 7, ki za relativno ugodno maloprodajno ceno nudijo veliko.

Kupcem so na voljo trije modeli nove družine akcijskih kamer podjetja GoPro in sicer Hero 7 White, Hero 7 Silver in Hero 7 Black. Slednja je opremljena z največ možnostmi, zato je primerna predvsem za najzahtevnejše uporabnike. Ta je med drugim tudi edina, ki je opremljena z monokromatskim zaslonom, ki se nahajal na sprednji strani naprave. Vse tri akcijske kamere so vodotesne, saj jih lahko potopimo v vodo do globine 10 metrov. Novinci seveda omogočajo tudi snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K, pri čemer bo najzmogljivejši model Hero 7 Black omogočal večje število sličic na sekundo in s tem boljšo kakovost posnetkov.

Da bi podjetje GoPro še povečalo kakovost svojih akcijskih kamer, je sprejelo odločitev, da proizvodnjo preseli iz Kitajske v Mehiko. Proizvodnja kamer bo kmalu stekla v obratu v Guadalajari, tam pa bodo zaposleni zelo izkušeni delavci, ki bodo poskrbeli za to, da bodo akcijske kamere dosegale najvišje standarde kakovosti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640