Računalništvo, telefonija
21.09.2017 16:03
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poletni tabor inovativnih tehnologij na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Poletni tabor inovativnih tehnologij na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko
Poletni tabor inovativnih tehnologij na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je tudi letos pripravila Poletni tabor inovativnih tehnologij, s širokim naborom delavnic za mlade tehnološke navdušence. Med 21. in 25. avgustom 2017 se je na fakulteti mudilo več kot 180 otrok, razdeljenih v 17 tematskih delavnic z različnih področij elektrotehnike in multimedije. Namen poletnega tabora je mladim omogočiti dostop do in uporabo sodobnih tehnologij na praktičen, inovativen in zabaven način, ter jih spodbuditi k samostojnemu ustvarjanju izdelkov, ki jih bodo lahko uporabili tudi doma.

Ko se spoznavanje elektrotehnike in sodobnih tehnologij preplete z zabavo

Delavnice so bile namenjene različnim starostnim skupinam učencev od 5. razreda osnovne šole do dijakov 3. letnika srednje šole, temeljijo pa na skupnem aktivnem učenju, ki udeležence obogatijo z vsemi potrebnimi temeljnimi znanji. Na sproščen, dinamičen in kreativen način so praktični primeri v kombinaciji s samostojnim delom z najsodobnejšo tehnično opremo, udeležence delavnic vodili v svet sodobne elektrotehnike in multimedije. Ob pomoči izkušenih mentorjev so vsi sodelujoči v enem tednu ustvarili čisto prave izdelke, ki so uporabni doma, v šoli ali na zabavi s prijatelji.

Kaj so počeli mladi umi?

V prijetnem vzdušju so udeleženci raziskovali Internet prihodnosti oz. kako bodo vse stvari za vsakdanjo rabo (avtomobili, gospodinjski aparati, merilniki, ročne ure itd.) v prihodnosti povezane z internetom. V delavnici od Elektronov do zvezd so se ukvarjali z elektromagnetnim poljem vse okoli nas ter govorili o zvezdah in vesolju, črnih luknjah in gravitacijskih valovih. Ena bolj vohunskih delavnic je bila delavnica Satelitski vohuni, kjer so z izdelanim radijskim oddajnikom prestregli signal satelita in prejeli čisto natančne podatke o vremenu. Ena izmed skupin je spoznala Teslin generator strel, se pogovarjala o velikem izumitelju Tesli in si izdelala pomanjšano verzijo Tesline tuljave. Raziskovali so tudi tehnologijo samovozečih vozil in robotski sesalnik predelali v inteligentni avtonomni sistem. Ustvarjalnosti in znanju tukaj še zdaleč ni bilo konca, saj so se udeleženci ukvarjali tudi z električnim kolesom, polnilno postajo na sončne celice, robotskimi vojščaki, postali tehnološki kirurgi in še mnogo drugega.

Poleg poučnih in zabavnih delavnic so se udeleženci odpravili tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove, popoldanski in večerni del pa si popestrili s športnimi in družabnimi igrami.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10