Računalništvo, telefonija
17.10.2018 05:58
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Policisti ne smejo gledati v nove iPhone

Če oseba, ki ni lastnik telefona iPhone XS ali iPhone XS Max, petkrat pogleda v sprednjo kamero, se ta samodejno zaklene.
Če oseba, ki ni lastnik telefona iPhone XS ali iPhone XS Max, petkrat pogleda v sprednjo kamero, se ta samodejno zaklene.

Applova nova modela telefonov iPhone XS in iPhone XS Max sta na police trgovin prispela že 21. septembra, zato ne preseneča, da z njimi razpolaga že na milijone uporabnikov. Medtem ko so ti z njim bolj kot ne zadovoljni, ta povzroča kar precej preglavic organom pregona. Največ težav jim povzroča sistem za prijavo Face ID, ki je sicer namenjen hitri prijavi zgolj s skeniranjem obraza.

Novi sistem za prepoznavo uporabnika po obrazu Face ID je namreč bil zasnovan na način, da če nekdo, ki ni lastnik telefona, petkrat pogleda v sprednjo kamero (na primer policist), se telefon samodejno zaklene. S tem postanejo podatki, shranjeni na pametnem mobilnem telefonu nedostopni tudi za uporabo posebnih forenzičnih orodij. Ko je telefon zaklenjen, se ga namreč lahko odklene le še z vnosom kode, ki pa je lastniku telefona ni potrebno razkriti policistom, saj ga pred tem ščiti ameriška ustavna ureditev.

Zaradi tega mnogi policisti pametne mobilne telefone iPhone XS in iPhone XS Max enostavno odklenejo tako, da telefon postavijo pred obraz osumljenca. Ker pa za to potrebujejo sodno odreditev, morajo policisti paziti, da se iPhone pred tem ne samodejno zaklene. V tem primeru bo dostop do telefona namreč precej težji.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več