Računalništvo, telefonija
13.10.2018 13:23
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja povsem nova generacija mobilnih telefonov

Uporabnik bo večino operacij s pametnim mobilnim telefonom opravil kar z uporabo glasovnih ukazov, umetna inteligenca pa se bo učila uporabnikovih navad.
Uporabnik bo večino operacij s pametnim mobilnim telefonom opravil kar z uporabo glasovnih ukazov, umetna inteligenca pa se bo učila uporabnikovih navad.

Ob koncu avgusta lani je po mnenju mnogih strokovnjakov luč sveta ugledal najboljši pametni mobilni telefon z Androidom, saj je vseboval praktično vse, kar uporabniki potrebujemo za predvajanje zabavnih vsebin in za delo. Kljub temu pametni mobilni telefon Essential Phone ni uspel prepričati uporabnikov storitev mobilne telefonije. Zaradi tega je inovator Andy Rubin sprejel odločitev, da kmalu ponudi v prodajo pametni mobilni telefon, ki bo povsem drugačen od tistih, ki jih poznamo danes.

Novi pametni mobilni telefon naj bi v celoti temeljil na osnovi umetne inteligence, kar pomeni, da velik zaslon na dotik ne bo ključen za upravljanje z njim. Uporabnik bo večino operacij s pametnim mobilnim telefonom opravil kar z uporabo glasovnih ukazov, umetna inteligenca pa se bo učila uporabnikovih navad. To v praksi pomeni, da bo umetna inteligenca sposobna samodejno odgovarjati na prejeta elektronska sporočila in kratka SMS sporočila, sprejemala bo vabila na dogodke in še mnogo več.

To v praksi pomeni, da bo imel uporabnik več prostega časa, saj bo naprava uredila večino nalog, ki jih je sedaj treba postoriti ročno. S tem pa naj bi bila rešena tudi odvisnost od pametnih mobilnih telefonov. Več informacij o nadvse zanimivem projektu pa naj bi bilo znanih v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več