Računalništvo, telefonija
04.09.2017 09:38
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pozor, Windows 10 in Android ne gresta skupaj!

Datoteke iz mobilne naprave Android najprej prenesite na računalnik in šele na to v drugo mapo na mobilni napravi.
Datoteke iz mobilne naprave Android najprej prenesite na računalnik in šele na to v drugo mapo na mobilni napravi.

Na nemški spletni strani Heise opozarjajo na zanimivo težavo, na katero morajo biti pozorni predvsem tisti uporabniki mobilnih naprav z Androidom, ki prisegajo na Windows 10. Težava se namreč pojavi takrat, ko telefon ali tablico z Androidom preko kabla USB povežemo na računalnik z nameščenim operacijskim sistemom Windows 10. Zaradi napake v Windowsih (tako vsaj domnevajo poznavalci) lahko pri premikanju datotek med mapami mobilne naprave Android pride do napake pri prenosu, zaradi katere ste lahko celo ob vse podatke.

Težava je namreč v tem, da ko pri mobilnih napravah datoteke premikamo med mapami, Android datoteko na izvoru samodejno pobriše, pri kopiranju pa ta zaradi napake nikoli ne prispe na cilj. Ker gre za mobilno napravo, nam programi za povrnitev izbrisanih datotek ne bodo v veliko pomoč. Omenjene težave se lahko pojavijo na bogati paleti pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki imajo nameščen mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow ali novejši.

Dokler Microsoft ne odkrije vzroka za omenjene težave pri operacijskem sistemu Windows 10, vam priporočamo, da datoteke najprej z mobilne naprave Android prenesete na računalnik in šele nato v drugo mapo na mobilni napravi Android. Nikoli pa ne prenesite datotek iz ene mape na Androidu v drugo mapo na Androidu, saj se, kot že omenjeno, lahko zgodi, da boste kar naenkrat ostali brez vseh svojih dragocenih podatkov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808