Računalništvo, telefonija
24.01.2017 13:51
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljša tehnologija, ki je še ni mogoče kupiti

..Na spletnih platformah za množično zbiranje sredstev se najdejo številni uporabni in zanimivi izdelki..
QuickShoeLaces: Vezalke, ki jih»zavežemo« z eno roko
QuickShoeLaces: Vezalke, ki jih»zavežemo« z eno roko

Na spletu najdemo številna start-up podjetja, ki poskušajo na trg prodreti z bolj ali manj inovativnimi izdelki, pri tem pa se osredotočajo predvsem na platformi za množično zbiranje sredstev Kickstarter in Indiegogo. Ker pa sta omenjena portala dobesedno preplavljena z najrazličnejšimi izdelki, jih veliko utone v pozabo, še preden se sploh dobro pojavijo. Uspejo le najboljši projekti, ki uporabniku nudijo dodano uporabno vrednost in mu na takšen ali drugačen način popestrijo prosti čas ali delo. V nadaljevanju smo za vas izbrali tehnologijo oziroma izdelke, ki so po našem mnenju najbolj zanimivi in seveda tudi uporabni.

QuickShoeLaces: Vezalke, ki jih »zavežemo« z eno roko

Vezalke so nočna mora marsikaterega uporabnika čevljev in športnih copat, saj se na spletu kar vrstijo ideje, kako jih zavezati na najbolj enostaven način. Doslej smo bili priča že marsikateri zamisli na to temo, med drugim Nikeovi, kjer se vezalke zavežejo kar same. Kljub temu pa bi znala biti najboljša od vseh ideja slovenskega inovatorja Davida Kneza. Njegov sistem QuickShoeLace namreč omogoča, da copat zavežemo samo z eno roko, vezalke pa so potem tako dobro pritrjene, da skoraj ni možnosti, da bi se odvezale. Poleg tega so v primerjavi s podobnimi rešitvami na čevljih videti naravnost fantastično. Zato ne preseneča, da je zamisel našega inovatorja navdušila tudi uporabnike spletnega portala KickStarter. (povezava: http://bit.ly/QuickShoeLace)

Nurugo SmartUV: Ultravijolična kamera za pametne mobilne telefone

Glede na številne doslej opravljene raziskave kožni rak vsako uro ubije vsaj enega človeka na svetu. Največja težava je pretirana izpostavljenost škodljivim sončnim žarkom, čeprav se ljudje večinoma dobro zavedajo, da je to zdravju škodljivo. Težava je tudi v tem, da je težko s prostim očesom opaziti negativne posledice sončnih žarkov, saj so te velikokrat vidne šele, ko je že prepozno. Tukaj pa so na pomoč priskočili inovatorji start-up podjetja Nurugo, ki so za mobilne telefone razvili pametno napravo SmartUV. Ta uporabniku omogoča, da s pomočjo ultravijolične svetlobe vidi na koži tisto, kar je očem skrito. Čeprav je koža v ogledalu morda videti povsem normalna in zdrava, šele naprava SmartUV pokaže dejansko resnično stanje. Z uporabo inovativne naprave želijo njeni razvijalci uporabnike prepričati, da sprejmejo ustrezne preventivne ukrepe pred nevarnimi sončnimi žarki, preden bo prepozno. (povezava: http://bit.ly/Nurugo-SmartUV)

Vava Dash: Kompaktna kamera za avtomobile

Kamere v avtomobilih so zelo priporočljiva stvar, saj lahko z njeno pomočjo dokazujete nedolžnost v primeru nesreče. Težava pa je pogosto v tem, da so te kamere drage in velike. Zaradi tega so inovativni inženirji podjetja Vava pripravili rešitev, ki bo prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike. Njihova avtomobilska kamera Dash je namreč zelo kompaktna, ob tem pa ponuja možnost zajemanja videoposnetkov v visoki ločljivosti 1080p s 140-stopinjskim kotom. To pomeni, da boste z njo lahko posneli celotno dogajanje pred avtomobilom, za nameček pa je kamera opremljena še s posebnim senzorjem, ki v primeru prometne nesreče sproži samodejno snemanje. (povezava: http://bit.ly/Vava-Dash)

ISCC: Ultrakompaktno pokrivalo za spletne kamere

Ali ste vedeli, da spretni hekerji lahko vključijo vašo spletno kamero brez vaše vednosti in posnamejo vse, kar se dogaja pred vašim računalnikom? Dostikrat v teh primerih ne pomagajo niti razni požarni zidovi, saj so programske opreme spletnih kamer v mnogih primerih zelo luknjaste. Nevarnost glede oddajanja neželenih videoposnetkov preko spleta pa lahko predstavlja tudi lastna nepozornost, če na primer kamero pozabimo izklopiti. Obem primerom pa se na srečo z izdelkom Internet Security Camera Cover (ISCC) lahko na zelo eleganten način tudi izognemo. ISCC je najlažji, najbolj ergonomski in najbolj uporaben mehanski pokrov za spletno kamero, ki je namenjen zaščiti naše zasebnosti. Pokrov za prekritje objektiva kamere namreč v debelino meri zgolj 0,36 milimetrov, poleg tega pa je primeren tudi za večino prenosnikov, tabličnih računalnikov in pametnih mobilnih telefonov. Zaščitni pokrov Internet Security Camera Cover je za razliko od konkurenčnih izdelkov namesto iz plastike izdelan iz kovine. (povezava: http://bit.ly/Internet-Security-Camera-Cover)

Earos: Najboljša zaščita ušes na zabavah

Če radi obiskujete glasbene koncerte, se verjetno zavedate vpliva glasne glasbe na vaš sluh. Daljša izpostavljenost preglasnemu zvoku v skrajnih primerih lahko privede tudi do delne ali pa celo trajne izgube sluha, k sreči pa zdaj obstaja sredstvo, ki vas pred tem obvaruje. Gre za napredne slušalke Earos, ki delujejo pasivno, kar pomeni, da za uporabo ne potrebujejo elektrike. Izdelane so iz posebne mešanice različnih materialov, ki pripomorejo k temu, da zmanjšajo glasnost zunanje glasbe, hkrati pa omogočajo prehod zvoka v skoraj neokrnjeni obliki. To v praksi pomeni, da lahko z njimi poslušate glasno glasbo brez nevarnosti, da bi pri tem oglušeli. (povezava: http://bit.ly/EAROS-Hear)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več