Računalništvo, telefonija
12.11.2017 18:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prenosni projektor v katerega se boste takoj zaljubili

Prenosni projektor v katerega se boste takoj zaljubili
Prenosni projektor v katerega se boste takoj zaljubili

Edina stvar, ki je znala vedno pokvariti veselje pri projeciranju stvari preko projektorja, je bila namestitev: projektor mora biti dovolj daleč stran od stene. povezan mora biti s prenosnikom, ta mora biti povezan z zvočniki, ki so po navadi blizu zidu. Vidimo lahko, da je že govora veliko, še več pa je dela, če želimo kvalitetno izpeljati projekcijo. Seveda obstaja nekaj brezžičnih rešitev, ki do določene mere odpravijo nevšečnosti, vendar vsi vemo, kako je z brezžičnimi napravami kajne?

Verjetno še nikoli niste slišali za znamko XGIMI kajne? Vsi tisti, ki ste morda vseeno slišali za to znamko, pa veste, da izdelujejo precej kvalitetne projektorje. Podobno kot ostale novejše elektronske znamke iz Kitajske, je tudi XGIMI zadnje tri projektorje zgradil s pomočjo platform kot je Kickstarter. Zadnji model projektorja je CC Aurora, ki zares navduši s svojo preprostostjo na eni strani in kvaliteto na drugi.


Projektor je v bistvu kompaktna kocka s stranicami dolgimi 13 centimetrov, vanj pa so ustvarjalci uspeli spraviti vse kar človek potrebuje pri solidnem projektorju. Govorimo o napravi z 720p izhodom, kar pomeni, da je slika popolnoma normalno vidna tokom dneva, projektor ima tudi svoj zvočni sistem JBL zvočnikov, avtofokus in baterijo, ki brez težav zdrži recimo 2,5 ure predvajanja filma ali prezentacije.


Kvaliteta same projekcije je dokaj dobra, kajti barve, ki pri določenih projektorjih močno šepajo, pri CC Aurori ne predstavljajo težav in so zelo jasne ter močne. Brez težav lahko projeciramo ob prižganih dnevnih lučeh, brez da bi imeli težave z barvami v kotih. Od vsega naštetega je morda še najbolj presenetljiva kvaliteta zvoka oz- zvočnikov. Za tako majhno škatlo, še enkrat poudarjamo, da stranice merijo zgolj 13 centimetrov, zvočniki ponujajo impresivne base, zvok pa se ob tem ne izgubi in ostaja čist. Pri zvoku je morda zanimivo še to, da se ta projecira proti zidu, kar pomeni, da se odbija nazaj in tako prelisiči možgane, ki mislijo, da zvok dejansko prihaja iz slike. Ljubitelji 3D tehnologije boste prav tako prišli na svoj račun z uporabo projektorja XGIMI CC Aurora, ki podpira 3D tehnologijo, vendar se tukaj vseeno nekoliko pozna, da govorimo o prenosnem projektorju.


Promocijski materiali CC Auroro prikazujejo v precej nerealističnih “outdoor” situacijah, kjer ljudje kampirajo na odprtem in seveda gledajo filme preko projektorja CC Aurora. Kljub temu je ta prenosljivost projektorja verjetno bolj realno uproabna v notranjosti, recimo v hiši. Ko se recimo premikamo iz kavča v posteljo, lahko preprosto vzamemo projektor s seboj ali pa ge samo premaknemo.

Eden od načinov uporabe prenosnega projektorja je mogoče lahko tudi za vse prodajne agente, ki veliko potujejo. Projektor nas spremlja praktično na vsakem koraku, mi pa tako lahko vedno pridemo pripravljeni na vprašanja potencialnih strank.

Ena manj pozitivnih stvari, ki jih ponuja XGIMI CC Aurora je Android programska oprema, ki je še vedno polna pomanjkljivosti. XGIMI obljublja možnost namestitve aplikacij, vendar za zdaj pri verziji 1.1 to še ni mogoče.



Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več