Računalništvo, telefonija
08.09.2016 19:45

Deli z drugimi:

Share

Pridružite se nam na 10. mednarodni konferenci SIRikt 2016

Pridružite se nam na 10. mednarodni konferenci SIRikt 2016, ki bo potekala od 6. do 7. oktobra v Kranjski Gori.
Pridružite se nam na 10. mednarodni konferenci SIRikt 2016
Pridružite se nam na 10. mednarodni konferenci SIRikt 2016

Konferenca SIRikt (Splet izobraževanja in raziskovanja z informacijsko in komunikacijsko tehnologijo) je največji izobraževalni dogodek v Sloveniji, na katerem se srečujejo in delijo svoje izkušnje uporabe IKT vzgojitelji, učitelji, ravnatelji, univerzitetni profesorji, raziskovalci, študenti, učenci in najrazličnejši strokovnjaki s področja izobraževanja ter drugih znanosti. Bodite med tisočimi tudi vi ter hkrati izkoristite priložnost in tudi predstavite svoje delo.

Naslov letošnje konference je SIRiktova desetka za učenje, zato bo še posebej svečano. Vodilo vseh programskih sklopov je učenje na različne načine ob podpori IKT, zato imajo sklopi tudi različne oblike predstavitev.

Tematski sklopi in oblike predstavitev
1. Učenje učencem v roke: kako spodbujamo prevzemanje odgovornosti za lastno učenje, kako učence spremljamo na poti do samostojnega in odgovornega učenja? Kako nam pri tem pomaga tehnologija? Kako vključujemo pri tem »zunanji svet«?

Oblika predstavitev: Izobraževalni start-up, #podjetnost

2. Odprto učenje: Kako organiziramo učenje brez časovnih in prostorskih omejitev, kako vzpostavljamo odprta učna okolja za samostojno učenje, kako načrtujemo odgovorno učenje s pomočjo mentorja in kakšna tehnološka okolja so najprimernejša za to?
Oblika predstavitev: BežiBeži, #ekosistem

3. Ustvarjamo za učenje: kako uporabljajo učenci obstoječa in ustvarjajo lastna orodja, okolja, aktivnosti, gradiva za učenje.

Oblika predstavitev: Ustvarjalnica, #ustvari


Parlament

Parlament je novost 10. jubilejnega SIRikta. Gre za dogodek debatnega tipa, ki bo še močneje povezal predavatelje in udeležence konference tudi v stališčih, o katerih se morda ne strinjajo.

Predlog, ki bo dan parlamentu, je uvedba obvezne uporabe mobilnih telefonov pri pouku, zato ima tudi naslov


Prižgimo mobilne telefone!

Ves čas se tudi oglašamo in povezujemo s pomočjo družabnih omrežij, zato vas vabimo, da nam sledite na Twitterju in Facebooku ter sodelujete že sedaj.

Učenje naj bo!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več