Računalništvo, telefonija
06.09.2018 08:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prihaja nov način nakupovanja živil

Trgovina z živili, katero opravljajo kar roboti
Trgovina z živili, katero opravljajo kar roboti

Se vsakodnevno opravljate po nakupih za živili? Kaj, ko bi jih lahko naročili kar preko spleta, pri tem pa bi naročila pripravljali kar roboti? Trgovina prihodnosti že stoji v Veliki Britaniji. To, da lahko nakupujemo za vsakodnevnimi živili kar preko spleta, ni praktično nič novega, niti v Sloveniji.

Če je pred časom to ponudil Amazon v Združenih državah, lahko sedaj uporabniki naročujemo kruh, mleko in podobne stvari kar preko spleta, pri trgovcih, kot je Mercator in Spar.

Težava pa se pojavi, saj to zahteva veliko dela, sploh če je naročil več, kaj šele možnosti za napake in podobne stvari.

Tako je podjetje v Veliki Britaniji nedavno predstavilo svojo prvo avtomatizirano trgovino, kjer v samo enem tednu pripravijo več kot 65.000 naročil, kar je okrog 9.285 naročil vsak dan. Kako jim to uspe?

Vsa naročila pripravijo in opravljajo roboti.

Ko robot naročilo sprejme, se začne pomikati po površini v velikosti več nogometnih igrišč skupaj, kjer skrbno prevzame vse izdelke, katere je stranka izbrala. Pri tem uporabljajo enako tehnologijo, kot jo uporabljajo letališča za pristajanje in vzletanje letal, roboti pa med seboj komunicirajo preko 4G tehnologije.

Vsak robot ima vgrajeno baterijo, katero lahko kar “sam” napolni na zato namenjeni postaji ob skladišču. Po skladišču se je zmožnen premikati s hitrostjo do 4 metre na sekundo.

Morda pa bomo kaj takega kmalu zagledali tudi drugod po Evropi.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več