Računalništvo, telefonija
27.02.2019 09:33

Deli z drugimi:

Share

Prihodnost na področju pametnih mobilnih telefonov bo prepogljiva

Podjetje TCL ima na področju prepogljivih pametnih mobilnih naprav velike načrte.
Podjetje TCL ima na področju prepogljivih pametnih mobilnih naprav velike načrte.

Pri podjetju Samsung so nas nedavno razveselili s svojim prvim upogljivim pametnim mobilnim telefonom Android, ki na področje pametne mobilne telefonije prinaša kar nekaj svežine. Nova družina pametnih mobilnih telefonov Galaxy Fold podjetja Samsung namreč v eni napravi združuje vse prednosti klasičnih pametnih mobilnih telefonov in že nekoliko pozabljenih tablic. Kot vse kaže se za te pametne mobilne telefone vse bolj množično odločajo tudi kitajska podjetja, med njimi pa ima zdaleč najbolj ambiciozne načrte kitajski velikan mobilne telefonije TCL Communication Technology Holdings Limited.

Kitajsko podjetje TCL Communication Technology Holdings Limited je širom sveta poznano predvsem po poceni pametnih televizorjih, telefonih, ki jih izdelujejo za že skoraj odpisani Blackberry ter blagovnih znamkah pametnih telefonov Palm in Alcatel. Kot vse kaže pa nam bodo njihovi inženirji kmalu pripravili bogato paleto prepogljivh naprav, in sicer od »klasičnih« prepogljivih pametnih mobilnih telefonov Android pa vse do večjih tabičnih računalnikov ter celo pametnih ročnih ur, ki jih bomo lahko spremenili v telefon.

Ker gre tu za zelo napredne prepogljive naprave, jih bo podjetje TCL Communication Technology Holdings Limited javnosti predstavili šele v teku naslednjega leta. Ker gre tu za kitajsko podjetje smo prepričani, da bodo maloprodajne cene novincev precej manjše od tistih, ki smo jih vajeni od precej uveljavljenih blagovnih znamk, kot je na primer Samsung.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

EPSON

, ,