Računalništvo, telefonija
18.07.2017 12:10

Deli z drugimi:

Share

Prihodnost potovanja bo hitrejša, cenejša in boljša

Prihodnost potovanja bo hitrejša, cenejša in boljša
Prihodnost potovanja bo hitrejša, cenejša in boljša

Leta 1930, približno 15 let po prvem komercialnem letu, je letelo skoraj 6.000 ljudi. Po tem, 4 leta pozneje, se je industrija povečala in razširila za 75%. Kar naenkat je po zraku letelo preko 450.000 potnikov. Po podatkih ameriškega Biroja za transportno statistiko je leta 2016 pri ameriških ponudnikih letalskih prevozov letela kar milijarda potnikov. Torej, letalska industrija je zrasla v neverjetne višave.

V svojih začetkih letalstva, je za posamezno karto bilo potrebno plačati ceno enako polovici novega avtomobila. Ta luksuzna izkušnja je dandanes veliko cenejša, kajti stroški so se močno zmanjšali, hkrati so se zvišali profiti. Danes je letenje z letalom zelo stresno, vedno znova se znajdemo v takšnih in drugačnih neprijetnih situacijah na letališčih in kljub cenejšim kartam, ljudje niso ravno zadovoljni z določenimi ponudniki. Dejstvo je, da trg zahteva nove alternative prevoza in te alternative so v času v katerem živimo možne, dostopne in le vprašanje časa je, ko bodo prišle na plano.

Kako potujemo danes?

Ljudje, predvsem v velikih mestih, potujejo na dnevni ravni in recimo v Ameriki dnevno menjujejo mesta kot so San Francisco in Los Angeles ter Washington, New York in Boston. Te dnevne migracije znajo trajati celo večnost, saj so razdalje v velikih državah in mestih veliko večje kot si mi v Sloveniji sploh lahko predstavljamo.

Poleg privatnih letal ali Hyperloopa, ki se še razvija, praktično ni možnost, da bi lahko na kakršenkoli način prišli iz točke A v točko B hitreje kot to počnemo danes. Za pot od San Francisca do Los Angelesa bi z avtom potrebovali 6 ur in zato ostane edina opcija seveda komercialno letalo. Z vlakom, na katerem sicer lahko ljudje delajo, bi za isto pot potrebovali 12 ur, kar pomeni polovico dneva. Še vedno ostaja najboljša možnost letalo, ki je kljub zamudam, neudobnih sedežih in ostalih nepredvidljivih zapletih, najhitrejši način transporta. Pa je to edini način ali nas čaka v prihodnosti boljša možnost?

Zlati trikotnik: hitreje, ceneje in boljše

Gledano na splošno je danes lahko kopenski transport na kratke razdalje hitrejši ali zgolj nekoliko počasnejši od zračnega transporta. Kljub temu pa obstaja možnost, da postanemo bolj konsistentni tako pri ceni kot času, ki ga porabimo za potovanje. Zelo težko verjamemo, da potovalna izkušnja ne more biti bolj udobna in cenovno dostopnejša, še posebej, ko govorimo o poslovnih potovanjih. Ravno ta kategorija potovanje je ena najbolj razširjenih na svetu in tukaj se generirajo največji dobički.

Zmagala bo najboljša izkušnja

Milenijci so znani po tem, da cenijo izkušnje in ne toliko stvari, vedno bolj si želijo več nadzora nad okoljem in to bo imelo velik vpliv na to, v katero smer se bo razvijala transportna industrija. Kot smo že omenili, bo najbolj na udaru transport na kratke razdalje, kajti ravno ta kategorija je tista, ki trenutno dviguje največ prahu. Si predstavljate, da bi lahko potovali kar v svoji dnevni sobi ali sobi opremljeni s hišnim kinom?

Zavedati se moramo, da je tveganje, ko posegamo v transportno industrijo veliko. Strokovnjak na tem področju, Jim Loomis, pravi: “Velik del letov, ki se začnejo in končajo v velikih mestih so iz in v mesta, ki so na razdalji manj kot 300 km”. Po mnenju strokovnjakov bi lahko večino teh kratkih poletov preselili na tla, to pa bi dodatno pomenilo nižje stroške za skupinska potovanja, predvsem za družine. Povedano z drugimi besedami, profit na ravni industrije bi bil večji, ljudje oz. potniki pa bolj zadovoljni.

Priznati moramo, da nekateri ponudniki letalskih poletov delajo dobro, ugotovili so, da je potrebno določene stvari spremeniti, sedaj pa intenzivno izboljšujejo uporabniško izkušnjo in kvaliteto storitev. Vedno bolj se trudijo popolnoma personalizirati letalsko ponudbo, tako daleč, da bi vsak posameznik lahko imel popolnoma prilagojeno ponudbo.

Kljub temu, da obstaja okrog prihodnosti avtonomnih vozil še veliko “če-jev”, letalski ponudniki morajo biti pripravljeni na enormne spremembe, ki čakajo inustrijo. Bližajoča se leta bodo polna inovacij, ljudje bodo vse bolj zahtevni in na to je potrebno biti dobro prirpavljen, če seveda želiš ostati konkurenčen.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več