Računalništvo, telefonija
31.07.2020 09:00

Deli z drugimi:

Share

Prihodnost sveta iger je svetla in dobičkonosna

Velikost globalnega trga video iger se stalno povečuje. Njegov največji obseg so zabeležili sicer leta 2017, ko je bil vreden približno 106 milijard ameriških dolarjev. Analitiki predvidevajo, da se bo vsaj še naslednjih 5 let povečeval z letno stopnjo 7 % (sestavljena letna stopnja rasti), rast pa bo spodbujala dostopnost do digitalnih naprav, več iger bo na voljo v obliki storitev, škodovale pa ne bodo tudi vedno številčnejše mikrotransakcije.
Prihodnost sveta iger je svetla in dobičkonosna
Prihodnost sveta iger je svetla in dobičkonosna

Predvidevanja so za industrijo iger in e-športa resnično rožnata. Elektronski šport postaja prava ekonomska in kulturna velesila, zaostajali pa naj ne bi tudi divji dobički iz mobilnih in klasičnih iger.

Potrošniki bodo še naprej vedno pogosteje uporabljali mobilne naprave, čemur bo sledila tudi industrija spletnih iger. Socialno oziroma občasno igranje preko mobilnih telefonov je po finančnem obsegu prehitelo klasično igranje že v letu 2017. Zaradi predvidljivejših denarnih tokov iz naslova igranja iger jih bodo založniki tudi učinkoviteje počrpali.

Potrošniki nestrpno pričakujejo inovacije na področju navidezne resničnosti in tehnologje 4K. Z novim valom AR iger naj bi Kitajska do konca letošnjega leta prehitela ZDA. Rast je v tej azijski velesili kar 10 %. Visoko rast prav tako pripisujejo razširjenosti pametnih telefonov, uspešni monetizaciji in prefinjenim igralnim modelom.

E-šport, tako v spletni kot offline obliki, je že leta 2017 samo v ZDA navrgel 1,6 milijarde USD prihodkov. Predvidevanja za veliko rast e-športa so prav tako dobra vsaj do leta 2022, kar dokazuje, da gre za enega najhitreje rastočih segmentov znotraj področij zabave in medijev.

Mobilne igre so že nekaj časa standard v e-športu, zalet pa dobiva tudi klasični “battle royale” format. Zaradi želje po monetizaciji privabljajo številne investitorje s področja zabavne industrije, medijev, oglaševanja in sponzorske dejavnosti.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več